perjantai 18. tammikuuta 2013

Pakkaspäivitys.


Hurr! Lämpömittari näyttää jotain -27c tienoilla ja päivästä on näillä näkymin tulossa oikein hieno ja kirkas. Hyvin nuo kolme otusta kuitenkin tallin lämmittää, kun siellä oli aamulla +2 astetta, vaikka yö oli kylmä.

Laitoin hepat normaalisti ulkoilemaan heti kuuden jälkeen. Lämmintä vettä juomakippoihin, tosin Josen puolella tarhaa on lämmitettävä astia, joka aika kylmälläkin pysyy hyvin sulana. Olen huomannut hevosten juovan miellellään kädenlämpöistä ellei vielä hieman lämpimämpääkin vettä. Varsinkin Jippu on heti juomassa, kun uutta vettä vain tarhaan kannetaan. Heiniä annoin hitusen enemmän, koska en yleensä loimita kovallakaan pakkasella, ellei ole tuulista ja nyt on onneksi ihan tyyni ilma. Ponilla käytän herkemmin toppaloimea pakkasella, kun vanhus saattaa alkaa täristä paksusta turkistaan huolimatta. 


Päiväheiniäkin ajattelin laittaa reilusti tänään. Osan pienisilmäisiin verkkoihin ja osan maahan ympäri tarhoja. Verkoissa on ainut huonopuoli, kun ne jäätyvät joskus pakkasella, kun hevosten sylki ne ensin kastelee. Jäädyttyään menevät niin jäykiksi, etteivät pollet saa enää heinää kunnolla nyhdettyä verkosta pois. 

Niin tosiaan Jose on siis ollut omassa aitauksessaan ja Jippu Popin kanssa toisella puolella. Tämä järjestely on sujunut paremmin kuin odotinkaan. Kukaan ei ole mennyt aitojen läpi! Aamuisin ja iltaisin ennen talliin ottoa, olen päästänyt Jipun vielä maitobaarille, mutta voipi olla, että rajoitan sitäkin viikonloppuna enää yhteen kertaan päivässä. Eiköhän tuon kokoinen lapsi jo voisi maidosta pikkuhiljaa luopua.

Itse sain jonkun hulluuskohtauksen ja kävin äskettäin tuolla pellolla hiihtämässä! :D Ei kyllä tuntunut edes pahalta pakkanen. (varmaankin juuri sen takia, että on aivan tyyni ilma). 
Viikonloppusuunnitelmiin kuuluu ehkäpä ponilla ajaminen tai jos oikein innostun, niin saatampa kiivetä Josen selkään pitkästä aikaa. Katsotaan nyt kuinka kylmä ilma onkaan huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti