keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Varsan tunnistus.

Taas kuvaton postaus - kuinka tylsää. Toivotaan, että saan jonkun kuvaamaan viikonloppuna viimeistään, kun menen ratsastamaan tuohon pellolle.

Meillä kävi eilen illalla tunnistaja Hippoksesta katsomassa Jippua. Popi tuli Jipun seuraksi talliin tunnistuksen ajaksi. Otin varsan käytävälle naruihin ja tunnistaja alkoi tutkailla mitä merkkejä varsalla on. Minä harjailin varsaa samalla, jotta se malttaisi seistä rauhassa, eikä yrittäisi kaivautua lattian läpi Kiinaan. Se käyttäytyikin loppujen lopuksi todella hyvin, vaikka karvan ajokone piti aika epäilyttävää ääntä ja kutitti ikävästi.

Verikoetta ottaessa otettiin ylähuulesta tukeva ote, jotta saatiin tilanne vietyä rauhallisesti ja turvallisesti eteenpäin. Jippuhan inhoaa verikoetta (joita jouduttiin varsana useampi ottamaan). Kun dna-testin verinäyte oli saatu otettua, laitettiin mikrosiru vasemmalle puolelle noin puoleen väliin kaulaa harjan alle. Varsa hieman hypähti tässä kohtaa, mutta unohti pian kaikki ikävät tapahtumat, kun tarjoiltiin vähän lohdutusherkkuja. Taisipa se saada ensimmäistä kertaa elämässään sokeria, kun muutama palanen tunnistajan taskusta löytyi! :)

Tunniste lomakkeeseen tuli seuraavanlaisia tietoja: 

Väri: PRT (punarautias), LHT harja häntä (liinahtava harja ja häntä) 
Merkit: TI (tähti)
MEJ juovakaviot (molemmat etujalat juovakaviot), 
VTJ epäs. RV KJKO (vasentakajalka epäsäännöllinen ruunuvalkea kirjokavio)
OTJ epäs. RV KJKO (oikeatakajalka epäsäännöllinen ruunuvalkea kirjokavio). 

Muut taisin tietääkkin, mutta noita takajalkoja olin itsekkin pohtinut, että millä nimellä niitä mahdetaan tulkita. Täytyy laittaa niistä kuva myöhemmin tänne. 


Kevään varsanäyttelystä oli myös juttua tunnistajan kanssa. Ilmoitin näillä puheilla Jipun metsämäen näyttelyyn, joka on toukokuussa. Apua - jännää! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti