torstai 21. helmikuuta 2013

Penkin pehmustusta.

Viikonloppuna vanhempani ja sisarukseni olivat meillä kylässä. Olen jo pitkään suunnitellut tekeväni ponikärryihin uuden penkin. Tai siis pehmustavani sen vanerilevyn, joka kärryissä toimittaa penkin virkaa. Äitini toi nyt jonkin vanhan korituolin istuinpatjan, jota ei enää tarvitse. Siitä sain pehmusteen.

Kävimme ostamassa vahakangasta patjan päälisiksi. Se pitää sen verran vettä, että patja ei kastu lenkillä jos sataa. (kärryjä säilytetään muuten katon suojissa).

Leikkelin patjan sopivankokoiseksi ja ei muuta kuin niittipyssy, patja ja kangas kainaloon ja kärryjen luo. Nidoimme päädyt penkin yläpuolelle kiinni ja pujotimme patjan kankaan ja vanerin väliin. Sitten nidoimme pitkät sivut penkin alapuolelle kiinni. Ainakin nyt tulos näyttää hyvältä. Joku päivä täytyy käydä testiajolla, että kestääkö paikallaan. :)


Hieman heilahtanut kuva.
Ja kangashan oli siis Vallilaa! Oli niin söpöä, että oli pakko ostaa juuri tuo, vaikka se olikin vähän kalliimpaa. 

Ostin nuo kärryt käytettyinä kohta kaksi vuotta sitten. Kaipaisivat maalia. Suunnitelmissa on, että veisi ne hiekkapuhallettaviksi ja sitten maalaukseen! Miten olisi pinkit ? Tai limenvihreät? Tai liilat ? :D

4 kommenttia:

 1. Vau, täytyy sanoa että onpa yksi hienoimmista kankaista mitä oon kärryjen penkissä nähnyt ;). Meillä on tuota samaa kangasta pöytäliinana mutta sinisenä :D. Vahakangas olikin hyvä idea penkin päälyseksi. Tulee upeet kärryt kun pistät saman väriseksi kuin penkki, eli kannatan pinkkiä :D

  VastaaPoista
 2. Liila-pinkkiä kannatan minä! :D Sopisi hyvin pinkin penkin kaveriksi. ;)

  ..suunnittelen myös ponikärryjen tuunausta, lähinnä heijastimia ym. Saa nähdä, keksinkö jotain kivaa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! Pinkillä riittää siis kannattajia! :D
  Heijastimia voisi noihinkin vielä lisätä, samoin toisiin kärryihini, jotka ovat hevoskokoa.

  VastaaPoista
 4. Ihana pehmuste! kyllä nyt kelpaa, jahka saat niihin vielä söpön maalinpinnan!
  -H

  VastaaPoista