tiistai 5. helmikuuta 2013

Voihan räkä.

Perjantaiaamuna talliin mennessäni huomasin, että Jipulla oli iso paksu keltainen räkäklöntti toisessa sieraimessa. Ajattelin heti, että edellisviikolla käynyt tunnistaja on varmaan tuonut taudin mukanaan, koska oli kiertänyt lähitallit ennen meille tuloaan ja tiesin eräällä tallilla olevan hevosia kuumeessa ja räkätaudissa. Kiva!

Ei muuta kuin kaivamaan kuumemittaria esiin. Varsa antoi ihmeen hyvin mitata lämmön ollessaan vapaana karsinassa, oikein yllätyin! Lämpö oli normaali. Puhdistin sieraimet ja loimitin varsan ulos. Se oli onneksi aivan oma reipas utelias itsensä, söi ja joi normaalisti.

Soitin tutulle kunnaneläinlääkärille ja juttelimme, että hän tulee katsomaan Jippua, jos lämpö nousee tai jotain muita hälyyttäviä muutoksia tulee. 

Sunnuntaina lämpö oli hieman korkeampi yli 38astetta, varsa oli kuitenki hyvä voimainen ja ruoka maistui edelleen hyvin. Joinakin aamuina karsinassa olen kuullut Jipun yskivän, mutta ulkona en ole kuullut köhää, enkä illalla tallissa. 

Eilen ja tänään aamulla varsalla ei ole ollut lämpöä ja räkää ei ole näkynyt. Toivon, että tästä selvitään kotikonstein ja ettei flunssa tartu Popiin ja Joseen. Tosin ne kun ovat aikuisia, ehkä vastustuskyky on parempi?

Tässä kuvassa  puhdasnenäinen Jippu.


Toinen iso harmistus on tämä sää. Plussakeliä ehti olla taas sen verran, että hevosten tarha meni aika liukkaaksi paikkapaikoin. Kenelläkään ei siis ole kenkiä, saati hokkeja. Jose tuntuu liukastelevan porukasta eniten ja pysyttelee tasamaalla, eikä koitakkaan nousta tarhassa olevalle mäelle. Olen hankkimassa tammallekkin tossuja, easybootsit tai simplebootsit. 

Saa suositella ja kertoa kokemuksia!

Ratsastaminenkin on siis haave vain, kunnes tulee paljon lunta lisää tai tossut jalkoihin. + pelto on mennyt ihan kovaksi, että ei ole sinnekkään menemistä ainakaan vähään aikaan. Höh. :(
Lumisadetta (ja kevättä) odotellessa...


2 kommenttia:

  1. Voi harmi tuota räkätautia, jospa selviäisitte siitä suht helpolla. Simplen easybootsit on maailman helpoimmat pukea, mutta viimekädessähän se bootsi valitaan kavion muodon mukaan, onko pyöreämpi vai pitkulaisempi. Meillä on simplen easybootsit ja old mac g 2:t, jälkimmäisiä ei ole vielä käytetty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko teillä pysyneet bootsit hyvin jaloissa? Meillä ponilla joskus tippuu kovemmassa vauhdissa. Olen alustavasti pyytänyt Vainikan aittalaisia sovittamaan bootseja Joselle, kunhan tulevat tänne päin parin viikon kuluttua. Saataisiin kerralla sopivat!

      Poista