maanantai 18. maaliskuuta 2013

Kuka istui aidan päälle ?

Aamusta tuli vähän toisenlainen, kuin normaalit arkiaamut. Menin talliin samaan aikaan, kuin yleensä työaamuina. Laittelin ulos vedet sillä aikaa, kun hevoset heräilivät. Jippu on yleensä makuullaan mennessäni talliin, eikä sillä ole kiirettä nousta. Vesien jälkeen putsasin Popin kaviot ja harjasin pahimmat purut pois sen selästä - kuten joka aamu. Vein sen ulos ja suljin väliaidan (tarhahan on jaettu, kun tamma ja varsa ovat erillään). Menin hakemaan Jipun. Viedessäni sitä väliaidan portille, tuli poni juosten vastaan (mitä se ei ikinä tee, vaan etsii eilisiä heinäjämiä maasta kauempaa). No eipä siinä, Jippu ponin kanssa aidan taa ja Josea hakemaan.

Harjattuani Josen ja putsattuani kaviot, laittelin riimun tamman päähän ja menimme tallin ovelle. Avasin oven ja kappas vaan, Jippu seisoi sievästi oven takana. Tässä kohtaa mietin, että mikä meni pieleen!? Jätinkö väliportin muka auki?

Meinasi syntyä moinen härdelli, kun Joselle tietysti tuli kiire, kun jäin itse ovelle tuumaamaan mitäköhän mahtaa olla tapahtunut. Jose yritti kääntyä takaisin talliin päin, mutta päästin sen sitten toisten sekaan ulos ja menin katsomaan aitaa. Sehän oli maassa. Yksi tolppa oli poikki. 


Edelleen ihmettelen, mitäköhän mahtoi tapahtua? Kun yleensä nuo kunnioittavat sähkölankoja tosi hyvin, eikä kukaan ole nojaillut aitoihin. Oliko ulkona jotain mikä säikäytti Popin ja Jipun, kun poni oli niin vauhdikas jo viedessäni varsaa ulos? 

Aita kuitenkin saatiin kuntoon hyväksi käyttämällä puita aitatolppina. Ja ehdin vielä töihinkin.
Semmonen episodi tänään. 

3 kommenttia:

 1. Voi, teilläkin ollut vähän rytinää... Meilläkin oli yks Sankari yhtenä aamuna käytävällä vastassa talliin mennessä... :D

  Ja hei, meidän varsut on sunnuntaina melkein parit, tai voivat vaikka ollakin, jos poissaoloja tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks meillä ei oo kukaan vielä karannut karsinasta. :)
   Joo reilusti on ainakin ilmoittautuneita sunnuntaille. Toivottavasti ei oo ihan kamalan kylmä, tai ainakaan tuulista, hurr. :D

   Poista
  2. Joo, melkoinen määrä PONEJA, ihan kuin shettisnäyttelyyn menis! :D Toivotaan suosiollista säätä..

   Poista