lauantai 20. huhtikuuta 2013

Ensimmäinen ratsastus Rallilla näissä maisemissa.

Ralli

Aamupäivällä hain Rallin talliin ja harjailin tamman parhaani mukaan. Oli hieman hankalaa, kun tamma viuhtoi niin etu- kuin takajalallakin lakkaamatta. Sitä taisi jännittää yksin tallissa oleminen, koska se kakkasikin monta kertaa käytävälle.

Satulan selkään saatuaan se rauhoittui jonkin verran ja suitset saatiin päähän ihan ilman viuhtomisia. Pihalla se seisoi nätisti sen sekunnin, että pääsin selkään. Jalustimet jäivät minulle hieman liian lyhyiksi, mutta katsoin parhaaksi lähteä vain eteenpäin, kun tuntui, ettei tamma seiso hetkeäkään paikoillaan.

Lähdettiin tuohon tielle (kun meillä ei sitä kenttää ikävä kyllä ainakaan vielä ole), Ralli oli reipas ja hieman säikynoloinen. Olin jopa laittanut sille tupot korviin, kun oli niin navakka tuuli. Ajattelin sen rauhoittavan, kun ei kaikkea suhinaa kuule.

Ensimmäinen kammotus tuli aikanopeasti vastaan. Kaikki maisemat ovat siis tammalle aivan  uusia, joten naapurimökin pieni tuulimylly oli jotain aivan kamalaa! (vaikkei se edes liikkunut) Kaksi kertaa heppa pääsi tekemään uukkarin, kunnes sain sen suostuteltua pelottavan kohteen ohi. Sitten käännyimme peltotielle, jossa otettiin pieni pätkä ravia. Se oli ainut hetki lenkin aikana, kun minusta tuntui, että hevonen meni muutaman askeleen rennosti. 


Kääntyessämme takaisin päin peltotien päässä muuttui jo muutenki reipas kävely semmoiseksi steppaamiseksi. Ei auttanut puolipidätteet ja se jälkeiset myötäämiset, kun tuntui, että hevonen karkaa alta. Ei auttanut istunta, eikä liiemmin se että pysätin hevosen, kokeillakseni jarrujen toimivuutta. Pysähtyihän se, mutta liikkeelle pyydettäessä ampaisikin yht'äkkiä suoralta tieltä pellolle. No köpötettiin sitten käynnin ja ravin sekaista pompotusta takaisin kotiin päin. Yksi auto tuli vastaan, joka onneksi hidasti ja meni reunaan hevosen kohdatessaan. Olen seurannut Rallia tarhassa, jos aidan takaa pihatiellämme ajaa autolla ohi, hevonen ei päätään nosta. Mutta nyt se seurasi lähestyvää autoa korvat hörössä ja pysähtyi auton ollessa kohdalla. Ehdin jo pelästyä, että eikai päädytä syvään vettä täynnä olevaan ojaan. Onneksi matka jatkui kuitenkin eteenpäin.

No hengissä selvittiin onneksi! :D Laitan tämän kaiken sen piikkiin, että kaikki on hevoselle uutta; maisemat, minä ja toiset hevoset (jotka kovasti muuten huutelivat perään)... Loimitin Rallin, kun tuossa jännittäessä sille oli tullut hieman hiki. 


Tarkkaavainen Ralli.
Kävin saman kierroksen myös Josen kanssa. Se oli itse rauhallisuus. Mentiin pitkin ohjin melkein koko lenkki. :) Ajattelin kaivaa kärryt jonain päivänä esille, että päästään ajelulle Josen kanssa. Lenkin jälkeen Jose pääsi myös takaisin ulos ja jaoin hevosille päiväheinät.
Harmi, ettei kukaan ollut kuvaamassa ratsastusretkiä, toivottavasti saan niistäkin tänne joskus kuvia enemmän. Kuvasin heppoja tarhassa heinän jaon jälkeen, mutta Ralli oli ainut kenestä sain edes hieman edustavia kuvia. Jose ei päätään nostanut heinistä.

2 kommenttia:

  1. Ai sulla on Rallitar ylläpidossa nykyään! Se oli mulla ennen, mutta näyttääpä se pirteeltä.. :)

    VastaaPoista
  2. Jep, se tuli meille pääsiäisen jälkeen. Olenkin lukenut ton sinun kyseisestä hevosesta kertovan blogin läpi. :) Miksi tamma ei ollut sinulla kauempaa ylläpidossa?

    VastaaPoista