perjantai 31. toukokuuta 2013

Hepat laiduntaa.

Jihuu! Vihdoinkin sain muutettua blogin ulkoasua! (Enhän suunnitellut sitä kuin 2kuukautta..) :D Yritys oli ainakin vähän kesäisempään päin.

Olen totutellut heppoja vihreään ruohoon tässä pikkuhiljaa. Ensin hiukan nurmikolla ja sitten "pihalaitumessa", eli tonttimme toinen laita aidataan kesäisin, siellä kasvaa luonnonruohoa + nokkosia. Pläntti on hyvä tuohon totutteluun, vaikka onkin äkkiä kaluttu. Kasvaahan se taas, kun hetki odotellaan. 


Eilen saimme vihdoin minilaitumen aidattua ja hepat pääsivät sinne nauttimaan ruohosta, ensin eilen tunniksi ja tänään ne olivat siellä reilun tunnin. Olin menossa hakemaan hepsuja takaisin tarhaan, mutta ne olivatkin päättäneet itse tulla juomapaikalle ja varjoon tallin taa. Johtuiko ötököistä vaiko vaimeasta ukkosen jyrinästä tiedä sitä sitten. Ajattelin meinaan, etteivät ne ihan helpolla tule tarhan puolelle. 

Tarhan ja laitumen välissä on oja, jonka yli olemme rakentaneet puusillan. Jose, Jippu ja Popi ylittivät sillan hienosti, muistivat viime kesältä ettei se ole paha ollenkaan. Ralli taasen koittaa loikata sillan yhdellä loikalla yli, tosin onnistumatta siitä. 

Tässä muutama kesäkuva;

"Pihalaitsalta"


Ralli pihalaitumessa.

"Momsmums"


Äiti ja sen tytär.

Jose ja Ralli.


Kuten kuvista voi huomata tuo meidän laidun ei kovin iso ole. Viime kesäksi se riitti hyvin niin, että hevoset laidunsivat kaksituntia aamulla ja kaksi illalla. Vuosi sitten hevosia oli tosin vähemmän ja Jippukin oli ihan pikkuinen. Tänä kesänä on suunnitelmissa viedä pollet vähäksi aikaa muualle laitumille. Jipun lähtö saattaa olla jo huomenna. Onneksi varsalapsi ei mene kauas, vain 3km päähän islanninhevosvarsan ja -ruunan seuraksi. Isot hepat ja poni ovat menossa jossakin vaiheessa kesäkuussa n. 15km päähän laiduntamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti