torstai 13. kesäkuuta 2013

Isot tammat ja poni laitumeen.

Eilen veimme Josen, Rallin ja Popin laitumelle 18kilsan päähän meiltä kotoa. Meidän minilaidun alkoi olla jo syöty, loppuun kaluttu. Onneksi sain tänä kesänä järjestettyä niin, että hepat pääsivät jatkamaan laidunnusta vielä muualle.

Hain "naapurista" kopin iltapäivällä ja pakkailin heppojen tavaroita autontakaluukkuun. On tarkoitus ratsastella tammoilla jonkun verran laidunnuksen ohessa, joten satulat + muut vermeet lähtivät matkaan. Ensin veimme Rallin ja Popin, jotka matkustivat hyvin. Ralli ei halunnut ensin koppia lähellekkään, mutta ponin mentyä ensin kyytiin, käveli isotammakin mukisematta sisälle. Josekin odotteli kotona karsinassa suht rauhassa silläaikaa. Sekin matkusti hienosti.

Laitumelle päästyään pääasia oli ruoho (ihan kuin sitä ei olisi tänäkesänä vielä nähtykkään). Olin kyllä ihan tyytyväinen siihen, että hevoset olivat rauhallisia. Laitoin kaikille riimuihin semmoset "avaimenperät", joihin voi kirjoittaa. Niihin muutamia puhelinnumeroita kaiken varalta, jos tammaset jostain syystä karkaavat. Pitäkööt nyt riimuja siis pari päivää ainakin. 


Miten niin hevoset tarttee paljon tavaroita?

Jose kopissa.

Lihapulla vaiko lehmä? Eikun Popi.

Katos ja juomapaikka.

Vanhat tietää, että ruoho on tärkeämpää, kuin riehuminen.

4 kommenttia:

 1. Pakollinen kysymys: Miltä tuntuu, kun ei ole hevosia pihassa? :D Piti tarkistaa Jipun laitumen sijainti aikaisemmasta postauksesta, se on sentään ihan kulmilla vielä, vaikka toki ei ikkunan alla laidunnakaan... Mä en varmaan osaisi ollakaan enää. :-)

  Toisaalta olisi hauskaa tutustua uusiin maastolenkkeihin!

  VastaaPoista
 2. Hassuahan tää on, koko ajan semmonen tunne kuin olis unohtanu jotain. Ja ikkunasta tekee mieli kurkkia heppoja kunnes muistaa, et ainiin eihän ne olekkaan siellä. Mut tekemistä riittää silti. Tarhan siivous ja tallinpesu olis edessä + kasa likaisia loimia ja riimuja yms. :D

  Joo, olenkin aika innoissani uusista reiteistä joita nyt pääsee ratsastelemaan, jospa laidunpaikan lähellä olisi vähän pehmeämmät tiet, kun tämä meidän ohi menevä on kivikova kesäisin.

  VastaaPoista
 3. Ihanannäköinen laidun heposilla katoksineen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu katos on iso plussa! Parasta on, että laidun on pihapiirissä, eli hepat on valvovan silmän alla. :) ei tämäkään ole super iso laidun, mutta eiköhän se ainakin kuukaudeksi riitä.

   Poista