sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Jippu lähti kesän viettoon! (kuvia kuvia kuviaa....)

Vietimme eilen varsinaisia laidunkauden avajaisia, kun Jipun kesäloma alkoi! Veimme varsan noin 3kilometrin päähän kaverini laitumelle, jonne tulivat myös hänen islanninhevosruuna Soldan ja vuotias issikkatamma Stella. Toiveissa on, että varsoista on seuraa toisilleen ja että ne liikkuisivat myös hieman kesän aikana syömisen vastapainoksi. :D


Hieman hämmentyneenä; "Mihin me nyt mennään?"

Laidunnettavaa riittää.
Laidun on reilun hehtaarin(?) kokoinen, joten siitä riittää ruokaa kolmelle hepalle varmaankin pitkään. Vesi on tuommoisessa isossa astiassa ja se vaihdetaan tarvittaessa traktorin avustuksella. 

Laukkaa.

"Apua miten täältä pääsee pois?!"

Mökki, jossa muoviliuskat oviaukoissa.
Laitumella on mökki, jonka oviaukoissa on muoviliuskat pitämässä ötököitä ulkopuolella. Liuskat olivat varsojen mielestä  melko jännät. Menimme itse ensin sisälle ja houkuttelimme varsat perässämme mökkiin. Kun itse astuimme ulos, eikä kukaan raottanut liuskoja varsoille, ne kummastelivat jonkin aikaa miten päästä ulos. 


Soldan kurkkimassa sisälle.

Stella ja Jippu.

Stella kurkkaa tulisiko Jipulta kenties maitoa.

Varsalapset.
Varsat ovat hauskasti samannäköisiä, vaikkakin Jippu näyttää jättiläiseltä "ponikavereihinsa" verrattuna. Pollet tuntuivat tulevan hienosti keskenään toimeen. Stella hieman vinkui Jipulle niiden haistellessa, kuten "isot tammat" konsanaan. 


Kuvista voisi saada käsityksen, että hepat vaan painelevat pitkin peltoa hännät enemmän tai vähemmän suorina, mutta totuus on, että aika rauhallisesti nuo laiduntavat suurimman osan ajasta. (yllätys) Nämä laukkaposotus kuvat vaan on paljon kivempiä, kuin ne joissa kolme turpaa on hävinnyt heinämättäisiin. 

Meillä kotona hieman ikävöidään Jippua. Jose on välillä hieman hukassa olevan näköinen ja Ralli huutelee itsekseen. (+tietysti MINÄ joka kaipaan varsaa kaikista eniten, vaikka tuossahan se on ihan lähellä!)

1 kommentti:

  1. Ihania kuvia ja mahtava laidun. :) Kyllä tuollaisessa kelpaa olla, kun pääsee ötököitä suojaan!

    VastaaPoista