tiistai 11. kesäkuuta 2013

Kärryttelyä Josen kanssa.

Eilen kaivoin meidän koppakärryt esille iltapäivällä. Kärrit olivat aika pölyiset, sillä eihän niitä ole käytetty yli vuoteen Josen mammalomaillessa. Talven aikana oli rengaskin tyhjentynyt, mutta Samuli täytti sen jokin aika sitten ja siinä oli onneksi pysynyt ilma!

Ei muutakuin Jose talliin harjaukseen ja valjastukseen. Suihkuttelin myös aloevera-suihketta tamman mahan alle, vaikka nyt ilmojen ollessa hitusen viileämmät ötökät kiusaavat hevosia huomattavasti vähemmän.  Kärryt laitoin tallin edessä, Jose söi nätisti nurmikkoa ja seisoi paikoillaan eikä olisi malttanut lähteä eteenpäin, kun sain kaiken valmiiksi ja kiipesin itse kyytiin. 

Sain ainakin kuvan napattua puhelimella, kun Josella ei ollut kiire. :D

Menimme noin tunnin kävelylenkin auringonpaisteessa, vaikkakin tuulesta johtuen oli aika viileää. Minullakin oli takki päällä pitkästä aikaa. Kärryissä jaksaa muuten istuskella paljon paremmin kuin satulassa näitä käyntilenkkejä tehtäessä. Ei puudu takamus ollenkaa niin paljon. Josellahan on nivelissä iän tuomaa kulumaa ja kävelyliikutus on sille hyväksi todettu liikuntamuoto. Ja ajaessa huomaan tamman olevan jotenkin ihan eritavalla hereillä kuin ratsastaessa. 

Meidän hiekkatiellä oli aikamoinen liikenne samaan aikaan, kun me olimme ajamassa. Ilmeisesti parinkilometrin päässä meiltä oli yhdessä talossa jotkut lastenjuhlat, siellä kävi autoja, jotka hetken päästä tulivat pois kyydissään pienempiä lapsia, joilla oli tietysti nenät kiinni ikkunassa hevosen kohdalla! :) Jose ei onneksi autoista välittänyt yhtään ja moikkailinkin kaikille, ketkä malttoivat ajaa rauhassa hevosen ohi. Muutenkin Jose on niin ihana, ei ole nähnytkään kärryjä pitkään aikaan, mutta silti käytös on kuin vanhan ajohevosen. Ravitaustaa tammalla on sen verran, että treenattu joskus nuorena on, mutta koskaan ei ole päässyt radalle asti. Minullakin meni monta vuotta siitä kun Jose tuli minulle, että kokeilimme kärryhommia sen kanssa. Silloin yllätys oli positiivinen, miten hienosti heppa käyttäytyi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti