maanantai 24. kesäkuuta 2013

Varuste höpötystä.

Juhannuksena oli hyvää aikaa pestä pyykkiä! Meidän pesukone sai taas kokea kovia, kun tungin sen täyteen heppojen riimuja ja pyyhkeitä + muita pestäviä juttuja tallista. Ennen liotin riimuja mäntysuopa vedessä ämpärissä, mutta nykyään olen niin laiska, että pistän kaiken mahdollisen (+joskus mahdottoman) koneeseen pyörimään. Ja onhan se tosi, että pinttynyt kura lähtee kunnon pesussa paremmin irti, kuin käsin pesten. Heinäverkotkin pesin, niistä tuli ihanan raikkaita! Ne haisivatkin niin pahalle, kun olivat olleet koko kevään ilman pesua. (Josella ainakin tulee paljon sylkeä sen syödessä, liekö se imeytyy verkkoihin.) 

Vielä tarvitsis saada joku innostuskohtaus ja ottaa likaiset ulkoloimet + painepesuri + mäntysuopa ja koittaa saada loimet edes vähän puhtaammiksi. Viime vuonna käytin muutaman toppaloimen pesulassa, mutta se on aika arvokasta. Laittaisin omaan koneeseen, mutta kun eivät piru vie mahdu! 

Miten te hoidatte loimien pesun?
Iloisesti narulla kuivumassa.

Jipulle kokeilimme päälle myös semmoista hyönteisloimea (kuten Joselle aiemmin.) Se oli varsalle aika sopiva. En kuitenkaan vielä ainakaan jättänyt loimea varsan päälle, koska en haluaisi pitää sitä sillä yötäpäivää, ellei ole todella kuumaa ja tyyntä (=super paljon öttiäisiä). Stella oli hyvin kiinnostunut loimesta, antaisikohan se Jipun edes pitää takkia? ;D Jipun silmät olivat hieman vuotaneet, joten jätin sille myssyosan kuitenkin päähän. Kuvittelin jo mielessäni miten etsin päähinettä seuraavana päivänä laitumelta, mutta yllätyin iloisesti mennessäni seuraavan kerran varsaa moikkaamaan, sillä pipo oli edelleen päässä! Hieno varsa! 


Varsa kaverit.

2 kommenttia:

  1. Noista heinäverkoista tulee kuin uudet pesukonepesun jälkeen. :) Meillä killuu samannäköinen setti kuivumassa parhaillaan, oli pyykkipäivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, niin tulee! Kelpaa taas käyttää vähän aikaa. :)

      Poista