tiistai 30. heinäkuuta 2013

Kuninkuusraviviikonloppu Kuopiossa.

Heti alkuun täytyy todeta kuvien laadun olevan aika huono, koska en ottanut reissuun canonia ollenkaan, vaan vanhan olympuksen pokkarin. Tämän takia kovaa juoksevista ravureista en onnistuneita kuvia saanut. 

Mutta asiaan; Perjantaina iltapäivällä lähdimme Samulin kanssa paikallisen hevoskasvatusyhdityksen matkassa linja-autolla kohti Suonenjokea ja hotellia jossa oli tarkoitus yöpyä. Paikalle saavuimme aika myöhään, joten huoneiden jaon jälkeen olimme hetken baarin puolella ja sitten nukkumaan. 

Lauantaina pikaisen aamupalan jälkeen kohti Kuopion Sorsasaloa, jossa ravirata sijaitsee. Ilma oli tosi lämmin ja tunnelma hyvä. Parkkeerasimme retkijakkarat radan varteen lähelle hevosten radalle tulo porttia.

Voittajien omistajia, hoitajia ja valmentajia kuskattiin tällä kyydillä.

Kimo ori Mäntymäen Velmu ja ruunikko ruuna Mirkan Miro työssään.

Tunnelma oli tosiaan korkealla ja iloisia kannustajia riitti. Tämän lakanan idea oli se, että reunassa joka ei näy kuvassa, lukee joka vuoden kohdalla "Jämsä". Myös 2013 oikeassa reunassa luki jo Jämsä. He siis kannattivat I.P. Vipotiinaa ja Sirun Valpuriina voittajiksi.

Porin kuninkuusravit 2014 esittäytyy kyydissään Karim Z. Yskowicz.

Lauantain ensimmäinen varsinainen lähtö ponilähdön jälkeen oli suomenhevosten monten SM-finaali. Ihan meinasi tulla tippalinssiin itsellä, koska lähdön voitti meidän ponin omistaja hevosella Tuulian Toive. Saadaan olla Popin kanssa ylpeitä! <3 
Kuninkuuden vei tänäkin vuonna yllättäen Erikasson ja kuningattareksi kruunattiin Marimin.  

Kuningatar 2013 Marimin.
En yleensä käytä hattuja, mutta auringon paahteen takia oli pakko ostaa kunkkarilippis! :)

Koffin hepat.
Ostoksiakin raveista tuli tehtyä taas ihan kiitettävästi. Mukaan tarttui jopa kolme t-paitaa. Siis paitojahan ei koskaan voi olla liikaa, ei ainakaan näin kivoja paitoja!? Sukuposti-paita taisi olla ihan  uutuusjuttu ja vieläpä tosi kivan näköinen sellainen. Myös suomenhevosliiton paita oli pakko saada ja mukaan tarttui vielä kunkkaripaitakin, kun ravien loppupuolella niitä alennuksella sai ja oli minun kokonikin vielä jäljellä. 

Ostin myös jalkojen kylmäyssuojat, joita olen kauan halunnut. Ne laitetaan ensin pakastimeen ja sitten tarroilla hevosen jalkaan. Olen aina ennen tykkänyt kylmätä vedellä, mutta meillä ei ole varsinaista pesupaikkaan, niin veden kanssa lotraaminen on jäänyt vähemmälle. 


Mukaan tarttui myös kalenterit, kuolaimet, sekin leukaosa ja naulakko.

Kylmäyssuojat.

Pöysti oli aika iloinen kotiin paluustamme ja tutki innoissaan ostoksia.

Kaikin puolin onnistunut raviretki siis. Tunnelma oli hyvä, kuten myös ilma ja näkemistä riitti. Kotona oltiin sunnuntai-maanantai yöllä kello kahden jälkeen... Ei muuta kuin kuudelta hereille ja töihin ! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti