torstai 4. heinäkuuta 2013

Maastokaveri!

Meillä on Josen kanssa ollut nyt pari kertaa maastoseurana sekarotuinen koiratyttö Helge. Ensimmäisellä kerralla Helge lähti mukaamme pihasta puoli vahingossa, mutta tänään kysyin saisiko se lähteä seuraksemme metsään. Koiruli on tosi innoissaan, kun pääsee mukaan. Se jolkottelee edellä ja välillä pysähtyy katsomaan taakseen, odottaa meitä ja sitten jatkaa taas matkaa. 

Jose ja Helge.
Tänään emme kohdanneet peuroja, kuten aikaisemmalla kerralla. Silloin säikytimme pienen peuran vasan nukkumasta puskasta, se oli aivan disney-leffan Bambin näköinen. Jose on ihan erilainen menijä metsässä, kun Helge menee edellä. Hevonen on reippaampi ja touhottaa koiran perässä poluilla. Tutkimme tänään uutta polkua, joka oli tosi kiva. Takaisin päin tullessa laukkasimme pienen ylämäen metsätiellä. Ihanaa laukata Josen kanssa, vaikkakin vain muutamia askelia. Ihan tuli muistot mieleen entisistä ajoista, kun maastoiltiin reippaammin! <3 Tamma oli aivan innoissaan ja sain pidätellä, jotta se malttoi siirtyä käyntiin. Mustikoitakin näkyi polun varsilla jo jonkin verran, täytynee jonain päivänä jalkautua hevosen selästä ja mennä maistelemaan.

Joselle oli tullut hieman hiki satulan alta ja kaulalta. Pesin sitä viileällä vedellä. Suihkuttelin vielä hieman porsivet-hirvensarviöljyä hevosen ja ponin turkkiin. Se haisee TODELLA pahalta, oksennus meinaa tulla välillä, kun sitä suihkuttelee. Mielestäni se on kuitenkin tähän saakka tehokkain karkoite mitä olen käyttänyt, tehoaa jopa paarmoihin! Purkissa lukee, että aine on tarkoitettu esim. porsaille, etteivät ne pureskele toistensa saparoita tms, mutta K-maataloudessa tätä suositeltiin ötökkäkarkoitteeksi, joten päätin kokeilla. 

Ainiin ja pieni uutinen kotoa tyhjästä tallista; Talli on pesty painepesurilla sisältä nyt kokonaan ja vielä odotellaan hieman, että se on varmasti kuiva ja sitten pääsen maalaamaan - ihanaa! Ja karsinoitakin olisi tarkoitus hieman remontoida. En vaan ole vielä päättänyt miten. Nyt meillä on periaatteessa viisi karsinaa, mutta olen ajatellut vähennettäisiinkö niitä kolmeen, saisi noille kolmelle hieman isommat karsinat ja ruuille oman nurkkauksensa. Saas nähdä! 

1 kommentti: