perjantai 12. heinäkuuta 2013

Ponien kuulumiset ja käsitöitä.

Itsetehtyjä pihalaattoja.

Pikku kuulumiset; Maanantaina olin ratsastamassa mökkinaapurien lapsenlapsen kanssa Josella ja Popilla, olimme metsässä ja Helge-koira oli tietysti mukana. Oli ihmeellisen vähän paarmoja, joten saimme köpötellä aika rauhassa. Minulla oli puhelimessa sport-tracker-sovellus päällä, mutta gps-systeemi ei ilmeisesti oikeen toiminut, kun se reitti ei piirtynyt karttaan kuin puoliksi. Höh. Onkohan mun puhelimessa vikaa? 

Tänään kävin harjailemassa ja rasvailemassa Josea ja Popia. Jose on aika syöty mahan alta, vaikka kuinka on myrkytetty. Pakko myöntää, että on jo vähän ikävä hevosia ja odotan jo niiden kotiin paluuta. Parit viime päivät olen ahkerasti töiden jälkeen maalannut meidän tallia sisältä ja Samuli on purkanut karsinan seiniä. Toivottavasti saadaan elokuuksi kaikki valmiiksi, koska silloin olen suunnitellut hakevani kaikki pollet kotipihaan. 

Jipulle kuuluu samaa kuin aiemminkin; varsa syö ja kasvaa. Sillä on aivan ihanan pitkä harja; varsinkin otsatukka. Täytyy yrittää kuvata joku päivä, että saan kuvan tänne. Jipu alkaa näyttää jo hevoselta, eikä enää ihan kakaralta. Yhtenä iltana laitumelle ajettiin traktori, jonka kauhassa oli uutta haketta varsojen mökkiin, kun ovat ottaneet sen vessapaikaksi ja alusta alkoi olla aika märkä. Varsat olivat todella uteliaita, eivätkä paljoa pelänneet isoa konetta vaan änkivät nenänsä joka paikkaan. Toivottavasti Jipusta tulis isona "liikennevarma", nyt näyttää ainakin hyvältä. 

En keksinyt äkkiä tähän postaukseen mitään heppakuvaa, joten laitoin kuvan itse tekemistäni (okei, äiti ja tätini auttoivat) pihalaatoista, joihin yhteen on laitettu vanha hevosenkenkä. Laattoja on tällähetkellä neljä valmiina. Tarkoitus on tehdä ainakin samanverran lisää ja upottaa niitä sitten meidän talon terassin portaiden eteen poluksi. 


6 kommenttia:

 1. Voisitko tehdä joskus video/kuva esittelyn tallista?

  VastaaPoista
 2. Voisin. Esittely kuvin on ainakin ihan mahdollinen, videosta en uskalla luvata, koska olen kuvannut videoita tosi vähän, enkä osaa varmaankaan muokata/leikata niitä! :D (aina voi toki yrittää)

  Mielessä on ollut kirjoittaakin tallista, mutta jätän sen hieman myöhemmäksi, koska meillä on siellä pieni remontti meneillään. Kun saadaan kaikki valmiiksi niin sitten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu!
   T:sama ano kun ylhäällä!

   Vielä yksi toive voisitko kertoa josen varsoista jonkun listauksen että kuva ja tietoo se olis tosi kiva niin tietäis minkä laista porukkaa oikein josen jälkeläiset on!

   Poista
 3. Josen kolmesta ensimmäisestä varsasta tiedän aika vähän, koska ovat syntyneet ennenkuin tunsin tammaa ollenkaan. Toki voin joskus kertoa sen verran mitä tiedän ja olen kuullut + linkata sukupostista ne, sieltä näkee minkä näköisiä kavereita ovat. :)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Omastakin mielestä niistä tuli aika kivoja.

   Poista