torstai 8. elokuuta 2013

Kengitystä ja heinän hakua.

Keskiviikkoillan homekokko.
 Ajattelin kirjoittaa hieman alkuviikon tapahtumista. Maanantaina veljeni oli meillä käymässä ja kun kerran paikalla oli kolme ihmistä, otin Jipun (keskeneräisen)tallin käytävälle ja pienen sukimisen päätteeksi puin sen valjaisiin. Kävimme ohjasajamassa pitkästä aikaa. Varsahan kesälomaili 2kuukautta, mutta hyvin olivat kevään opit jääneet mieleen. Oltaisiin selvitty yhdelläkin taluttajalla hienosti, mutta parempi oli ottaa varman päälle, jos varsa olisikin ollut ihan pöhkö. Kävin myös tilaamassa potkuremmin ja odotan innolla, että tuo viereinen peltopuidaan, jotta päästäisiin sinne Jipun kanssa kokeilemaan kärryjen vetämistä. Pellolla olisi tilaa. 

Sumuinen keskiviikkoilta.

Tiistaina meillä kävi kengittäjä, joka vuoli Popin kaviot ja kengitti Josen. Ponin kavioissa olivat ihan ok. Välillähän sillä on valkoviivan kohdalta kavio ikäänkuin syöpynyt, tai siis siitä kohtaa tunkeutuu hiekkaa kavion sisälle. Vaikea selittää, täytyy kuvata joskus malliksi. Josella tuntui olevan pehmeät kavionpohjat, minkä olin kyllä huomannut kavioita putsatessakin. Mistä lie johtuu? Tammalle laitettiin samat kengät takaisin, kun eivät laiduntamisen ja metsässä ratsastelun ansioista olleet kamalan kuluneet. Säästyi ostamani uudet kenkulit seuraavaan kertaan. Höpöttelin kenkääjälle, että olisi mukava mennä irtokenkä kurssille, ettei olisi niin avuton noiden kavioasioiden kanssa, niin hän lupasi seuraavalla kerralla opastaa minua, ettei tarvitse maksaa mistään kurssista! Jei kivaa! :) 

Ihanaa juhannusaattona paalattua kuivaheinää.
Keskiviikolta ovat tämän kirjoituksen kuvatkin. Olimme hakemassa heinää naapurikunnasta. Kaikki alkoi siitä, kun sunnuntai-iltana avasin viimeisen keväällä ostetun pyöreän kuivaheinäpaalin, joka oli ollut pihalla lavan päällä odottamassa. Voi sitä harmistuksen määrää, kun muovien alta paljastui homeinen paalin pääty! Argh! Jos joku kysyy mikä on hevosenpitäjän suurin huolen ja stressin aihe minä vastaisin, että se on HEINÄ! 

Eilen oli sitten paalinpolttotalkoot, kun ei heinää viitsi lantalaankaan oikein työntää. Haettiin uusipaali, jonka tuottaja kuuluu laatuheinärenkaaseen. Häneltä ostettuun heinään olen erittäin tyytyväinen! Viime talvena meillä oli 13 paalia esikuivattua säilöheinää ja tulevalle talvelle on tarkoitus ostaa sitä myöskin. Nyt kuitenkin kuivaheinää vielä, koska esikuivattusäilö voi alkaa pilaantua jos on lämpimällä ilmalla kauan avattuna ja meillä kuitenkin kestää isopaali parisen viikkoa. Kuvassa paali ei näytä ollenkaan niin vihreältä mitä se todellisuudessa on (puhelimella kuvattu).

Oli siinäkin pieni operaatio taas saada paali peräkärryltä sisälle, onneksi meillä on kippi tuossa peräkärryssä ja saimme heinämieheltä paalinmuovirullia, joiden avulla liu'utimme paalin pois kärryiltä paikalleen katon alle. Ennen olemme käyttäneet pyöreitä puita lavan alle tuossa siirtovaiheessa, mutta kyllä nämä paalinmuovirullat olivat paljon kätevämpiä! Ihanaa nyt saan huokaista helpotuksesta, kun tietää hevosilla olevan hyvää ruokaa tarjolla.

Semmoinen alkuviikko täälläpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti