torstai 3. lokakuuta 2013

Esittelyssä tallikissat.

Naaskunen kellii pihanurmikolla.
Meillä on kolme tallikissaa, tai voikohan niitä sanoa tallikissoiksi? Meilkein sisällä viihtyvät paremmin kuin tallissa. Kaikki kissat ovat leikattuja, yksi tyttö ja kaksi poikaa. Pöysti on joukon tyttö ja se on ollut minulla pikkupennusta lähtien kuten myöskin musta hurmurimme Nakki. Naaskunen on tullut meille 2011 syksyllä ystävältäni, joka ei sitä voinut enää pitää. Naasku on joukon vanhin 5v. Pöysti on 4-vuotias ja Nakki 3v, vaikkakin on joukon suurin.

Nakki.
Pöysti (jonka alkuperäinen nimi on Madonna, me vaan alettiin yhtäkkiä kutsua sitä Pöystiksi) varmaan toivoisi olevansa meidän ainut kissa. Se ei oikein tykkää poitsuista vaan murisee ja menee omiin oloihinsa toiset kohdatessaan. Ihmisiä se kuitenkin rakastaa ja nukkuu tälläkin hetkellä kirjoittaessani sylissä ja kehrää vaimeasti. 
Pöysti
 Nakki on vanhan kunnon navettakissan pentu, eli ihan maatiaskissa. Naaskusessa on varmasti norjalaistametsäkissaa. Pöystin emo oli tavallinen maatiainen, mutta isästä ei tietoa ole. Liekö ollut joku pitkäkarvainen kulkija? Monet ovatkin arvuutelleet, mitä rotua komeassa kissaneidissä saattaisi olla.

Kollit saunassa.
 Kaikki kisut ovat kovia metsästäjiä ja välillä näkee mitä erilaisempia saaliita, koska kaikki luonnollisesti tuodaan pihaan näytille. Kerran tai pari on joku päässyt saalis suussaan livahtamaan taloon sisällekkin. Tallissakaan ei ole paljoa hiiriä näkynyt kiitos kissojen.

Pöysti neitonen.
Pöysti tosin on ollut loppukesän vain sisällä, koska hävisi parii otteeseen ja oli ensimmäisellä kerralla 5päivää kadoksissa ja toisella kerralla paljon pitempään. Kuitenkin normaalisti tullut ainakin kaksi kertaa päivässä sisälle syömään, joten nyt saa nauttia kärsiä sisäkissan elämää pakkasten tuloon saakka, koska kylmällä ilmalla kissat eivät pihasta hirveän kauas lähde. 

2 kommenttia:

  1. Oi, ihana Naaskunen! :-) Sydän suli, kovin hurmaava katti. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Naaskun olemuksessa on ehkä jotain samaa kuin sinun kissassa?!

      Poista