lauantai 16. marraskuuta 2013

Isoja hankintoja. Viimeinkin!

Aamu kuudelta startattiin auto kohti Nurmijärven Rajamäkeä trailerin ostoretkelle. Olin suunnitellut jo pitemmän aikaa oman heppakopin hankkimista. Tampereen hevosmessuista asti vakavammin. Olin punninnut vaihtoehtoja, selannut ilmoituksia ja vertaillut ominaisuuksia ja hintoja. Suuria eroavaisuuksia trailereissa ei ihan hirveästi taida olla, mutta pieniä eroja sitäkin enemmän. Toki valmistusmateriaalivaihtoehtoja on erilaisia kuten vaneri, alumiini jne.

Itse päädyin hankkimaan ihan uuden hevostrailerin. Ajattelen sen olevan pitkäikäinen minun käytössäni. Käytetty on kuitenkin aina käytetty. Ja loppujenlopuksi käytettyjen hinnat eivät edes ole hirveästi edullisempia kuin uusien koppien, ellei lasketa reilusti yli kymmenen vuotta vanhoja. Toiset merkit selkeästi toisia hintavampia kuin toiset, ihan kuin esim. autoissakin.

Meille muutti kaiken tämän vertailun jälkeen siis Cheval Liberte-merkkinen kahdenhevosen traileri, jossa on varustekaappi. Traileri on etuosastaan lasikuitua ja sivuseinät ovat vaneria, samoin lattia. Takaluukun yläosan sulkee pressu (tosin harkitsen hankkivani sinne myöhemmin kunnon luukun?). Tässä trailerissa on vakiovarusteena seinissä potkusuojat ja pehmusteet, lisäjarruvalo, takasillan saa avattua myös sivulle, puomien säätömahdollisuus ja vararengas jne. Varustekomero oli lisävaruste, ostin samalla myös pitkät puomit, jos on joskus tarve ottaa väliseinä pois. Lisäksi vähän tilpehöörejä, joiden avulla saadaan rakennettua toiselle puolelle shettikselle oma puomi, koska säädöt eivät ihan riitä sille.
Varustekomero, jonka ovessa oli oikeen peili.
Ei mene hepoilla jouhet solmuun, kun voivat peilailla. ;)


Ajelutettiin koppia vähän Loimaan torillakin kotimatkalla,
kun mentiin kaupan kautta! :D

Sisältä.
Autollani saa vetää 1800kg, trailerin omapaino on 710kg, joten kyytiin saa laittaa n.1000kiloa. Mitähän mahtaa meidän suomipollet painaa? :) Odotan jo innolla, että päästään Josen kanssa pitkästä aikaa kentälle ratsastamaan. Ja helpompi lähteä näyttelyihin, klinikalle tai mihin vain kun on oma kuljetusväline. Nyt hepoilla on hieman rokotuslomaa, kun eilen meillä kävi tuttu eläinlääkäri rokottamassa koko porukan.

Trailerin myyjän sivuille pääset tästä.

14 kommenttia:

 1. Onnea uudesta kopista, tosi hieno! :) Eiköhän tuollainen suokki sellaisen 500-600 kiloa paina, että kyllä sillä kahta suomenhevosta voi melko vedellä. Eihän niitä kukaan tien päällä tarkkaan ala punnitsemaan. Kaiketi yleensä vaan oletetaan, että iso hevonen painaa noin 500kg.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Niin sellaisella painomittanauhalla olen Josea joskus mittaillut, sen mukaan se on n. 500kiloa. Tiedä sitten kuinka luotettava mitta on. Joskus ollessamme Helsingissä hevossairaalassa näin siellä hevosten vaa'an, olisi ollut hauska punnita Jose siellä. :)

   Poista
 2. No niin, nyt se sitten tuli, onnea! :) Uusi on aina uusi. Tässä tuli itselleenkin traikkukuume... Omassa (8v. vanha jo!) ei kyllä mitään vikaa, muutama kuluva osa pitäisi vaihtaa.

  Käsitääkseni poliisille yksi heppa on yleensä 500kg. Ponista en tiedä. Olisko puolet? :D

  VastaaPoista
 3. Hihi ei muuta ku vaihtokaupoille sitten ;D Ei vaan, eikös se sun koppi ihan siistissä kunnossa ole? Ainaki kuvista päätellen.

  Eli ihan hyvällä omallatunnolla voin kuskata kahta heppaa. (Mikäli mun auto vaan jaksaa ne kiskoa) :D

  VastaaPoista
 4. Minullakin alkaa taas olla vähän trailerikuume vaikka nykyinen on vasta 6 v. vanha. Minäkin päädyin aikanaan ostamaan uuden samoista syistä kuin sinäkin.

  Minulla oli kerran tilaisuus Ypäjällä punnita meidän Nette (159 cm korkea suokki) ja se painoi 501 kiloa. :) Silloin se oli täydessä ravikilpailukunnossa, eli nykyisin siitostamman mitoissa varmaan painaa enemmän. Harvemminpa poliiseilla tien päällä on vaakaa mukana (kuulemma sekin kyllä mahdollista on!) joten yleensä arbioivat painoksi tuon 500 kg.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vaikka eikös sanota, että lihakset painavat enemmän kuin läskit. ;) mutta joo, niin se taitaa olla ettei hevoskuljetuksia sentään punnita tien päällä kuten noita raskaanliikenteen ajoneuvoja ratsioissa.

   Poista
  2. Minun trailerissa (Henra Amazone XL) onkin kyllä kantavuutta n. 2000 kg, joten sillä saisi kuskata varmaan vaika kahta shire-heppaa. :D Mutta tuo varustekaappi ja sivulle kääntyvä lastaussilta olis semmoisia herkkuja jotka olisi kiva seuraavana traileriin saada :).

   Poista
  3. Sulla on astetta jykevämpi kärry siis :) norsujen kuljetukseen...

   Joo saa nähdä kuinka paljon tuosta sivulle kääntyvästä sillasta on hyötyä, ehkä jos innostun kuskaamaan kopilla esim heinää? Varustekaapin ajattelin olevan kätevä, sinne saa varusteiden lisäksi talikon ja harjan siivoamista varten ja muita tarvittavia kamppeita. :)

   Poista
 5. Nykyinen on Böckmann ja sehän on melkein ikuinen, heheh. Vetopäätä pitäis vähän päivittää, muuten se on ihan täydessä iskussa. Mä haluaisin seuraavaan traikkuun etupurun, helpottais matkustamista yksin. Kantavuudet eivät niin olennaisia, kun omat on niin pieniä palleroita. No, ehkä sit joskus. ;)

  VastaaPoista
 6. Kyllähän ne kestää pitkään kun huoltaa hyvin. Ja joo vetopää kannattaa olla kunnossa, oon kuullut muutamia kauhutarinoita irronneista traikuista, ei olis mukavaa... :(

  Mietin itsekkin hetken tuota etupurkua, mut melkee sit haluisin sellasen kopin missä edestä kävellään kyytiin ja hepat matkustaa pyllyt menosuuntaan ja takaa kävellään ulos. Kaverilla on semmonen ja hevoset vissiin tykkää matkustaa siellä. (ehkä meille sit joskus sellanen kun oon eka voittanu lotossa?!) :D

  VastaaPoista
 7. Kiva blogi sulla, toivon että liityt myös mun blogiin lukijaksi!

  www.jonnajahepat.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Vapautta tuo oma traileri! Muistan kun meille hankittiin ensimmäinen oma koppi. Tosin sitten piti vielä pari vuotta varrota, että sain ajokortin ja pikku-e:n niin sitten saattoi koska vain käydä missä vaan kun ei tarvinnut kyytiä pyytää! :)
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ja jos omat hevoset rikkoo jotain tai muuten jättää traileriin jälkiä, niin sitten ei harmita kuin itseä, ei tarvitse alkaa korvaamaan toiselle vahinkoja. Ja nyt voidaan lähteä lähi kentälle ratsastamaan koska vain, kun meillähän ei ratsastuskenttää ole, niin ei tullut oikein mentyäkään kun ensin olisi täytynyt saada kärry jostain lainaan...

   Poista