lauantai 30. marraskuuta 2013

Mitäs meille kuuluu...?

Pienet kuulumiset tähän väliin. Hevoset siis rokotettiin 15.11. perjantaina. Jose ja Jippu saivat yhdistelmärokotteen ja Popi pelkän tetanuksen. Normaalisti hampaatkin on raspattu rokotusten yhteydessä, mutta tänä vuonna se tehtiin jo aiemmin. 

Nyt ilmakin alkaa pikkuhiljaa näyttää talvisia merkkejä ja hevosten tarhakin on hieman jäätynyt (ihanaa päästään vihdoin kurasta eroon) niin olenkin pyytänyt kengittäjää meille, jotta saadaan hevosille talvikenkiä alle. Kengittäjä tulee itsenäisyyspäivänä aamusta.  
29.11.
Siirryimme säilöheinään tuossa muutama viikko takaperin. Se ei sujunut ihan niin hyvin kuin olisin toivonut, uusi heinä on myös analysoitua ja on ravintoarvoiltaan hieman vahvempaa mitä tuo kuivaheinä oli. Ja paljon märempää kuin viime talvinen säilöheinämme. Totutuksesta huolimatta Jipun vatsa meni sekaisin ja varsan kakka oli löysää ja häntä kakkavellisotkussa. Samoin Josen ulosteiden mukana tulee nyt ihan semmoista märkää "vettä". En ollut ihan tyytyväinen tilanteeseen, kun maitohappobakteeri ja progut eivät auttaneet heppojen vatsoihin yhtään.

Haimme viikko sitten kuivaa heinää hieman lisää, 16kpl 15kilon pikkupaaleja. Jippu on nyt saanut öisin pelkkää kuivaheinää ja Joselle olen antanut vähän molempia. Päiväheinien joukkoon olen myös sekoittanut siivun kuivaheinää / verkko. (hevoset siis syövät ulkona kolmesta pienisilmäisestä verkosta heinänsä). Jipun maha on rauhoittunut aika hyvin näin, mutta Josella tulee edelleen vesi kakan jälkeen. Ajattelinkin, että pitäisikö minun syöttää sille jokin "hiekanpoistokuuri", jos siitä olisi apua tässä. Popilla ja Esterillä ei ollut mitään ongelmaa tämän uuden heinän kanssa. 
Eilen tallin käytävältä löytyi tämä saalis.
Kerrankin kissoista on ollut tallissa hyötyä! 29.11.
Josen mystinen napaturvotus, josta aiemmin kirjoitin meni itsestään ohi eikä ole tullut takaisin. En sitten edes muistanut mainita siitä eläinlääkärille hänen ollessaan meillä, kun ei se enää vaivanut silloin. Hyvä näin. Toinen ihmetyksen aihe oli tuossa viikko sitten Jipun vasentakajalka, joka oli yhtenä iltana vuohisesta turvonnut ja lämmin. Ajattelin heti, että tästä tulee klinikkareissu. Jalka kuitenkin suli seuraavana päivänä tarhassa, eikä ollut enää tämän jälkeen lämmin vaikka parina iltana hieman nesteinen kylläkin. Varsa ei ontunut, eikä aristellut jalkaa ollenkaan. Mikä lie turvotus mahtoi olla? Täytyy lähteä lääkäriin jos vaiva ilmaantuu uudelleen. 

Jippu odottaa innokkaasti iltakauroja. 29.11.
Tänään onkin hieman jännä päivä! Olemme nimittäin suunnitelleet Esterin ihmisten kanssa, että laitamme hepat traileriin ja suuntaamme tuohon läheiselle kentälle ratsastamaan! Koskakohan olen ollut Josen kanssa viimeksi kentällä? Öö en muista... Tämä onkin sitten trailerin neitsytmatka hevoset kyydissä. Täytyy laittaa sinne hieman kuivikkeita ja kytkeä auton perään valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti