maanantai 6. tammikuuta 2014

Näin on alkanut meidän vuosi.

Tammikuu on jo hyvässä vauhdissa, enkä ole edelleenkään ehtinyt kirjoitella sen enempää. Eli ei ainakaan kovin vahvasti startannut  tämä blogin uusivuosi. :D 

Sen verran piti kirjoittaa vuoden ensimmäisestä päivästä, että hevoset menivät aamulla joskus kahdeksan maissa ulos, kun oli rauhallista, eikä raketteja kukaan tuntunut enää ampuvan. Jose oli kuitenkin aika hermostunut. Kävin aamupäivällä sen kanssa lenkillä, ympäristö oli rauhallinen, hevonen ei. Tallissa Jose seisoo yleensä aivan hiljaa hoitotoimenpiteiden ajan, mutta nyt tamma ei paikallaan juuri seissyt. Päästyämme pihasta pois alkoi sydäntä särkevä hirnunta, jota jatkui jonkin matkaa ja koko lenkin hevonen tuntui olevan enemmän tai vähemmän "valmiustilassa". Takaisin tullessamme Jose jumitti tallin ovella, eikä olisi halunnut tulla sisälle millään. Jouduin houkuttelemaan sitä porkkanoilla. Raukka ilmeisesti kokenut rakettien ampumisen niin, että tallissa oli pelottavaa olla - vaikka heillä oli radio ja valot päällä. Ensi vuonna täytyy muistaa laittaa vielä tollot korviin. Muut hevoset tuntuivat olevan ihan omia itsejään. 

Lauantaina pakkasimme hepat traileriin ja ajoimme tuohon "naapuriin". Esteri toimi kouluratsun tehtävissä kentällä ja minä lähdin Josen kanssa maastoilemaan seuranani Nina ja Harpa. Jose oli aluksi aika pörheänä uusista maisemista, mutta rauhoittui pian. Vastaan tuli autoja ja muutama mopokin, eikä Jose välittänyt niistäkään  mitään. Ihana tamma. Vaikka kyllähän Josen pitäisi jo ikänsä puolesta olla "vanha ja viisas", kun täyttää keväällä 20vuotta. 

Jipun kanssa on harjoitellu traileriin menoa, varsa on kyllä matkustanut muutamia kertoja, mutta koppiin meneminen on tapahtunut vaihtelevalla menestyksellä. Nyt se käveli suoraan kyytiin, kun näytin sille, että minulla on porkkanaa kädessä. Se sai myös ottaa ämpäristä suullisen kauraa, kun oli kävellyt perille saakka. Ensimmäisissä harjoituksissa väliseinä oli levitettynä, mutta tänään kun kävimme taas kurkkaamassa koppiin, oli seinä paikallaan ja minä menin seinän toiselta puolelta ja varsa toiselta. Ihan hienosti sujuu! Ainut ongelma on, että kun Jippu on saanut haukata kauraa ämpäristä, kuuluisi sen mielestä peruuttaa heti ulos. Tätä täytyy treenata ja edetä harjoituksissa niin, että laittaa takapuomin ja sillan jossakin vaiheessa pikkuhiljaa kiinni. Alku näyttää ainakin lupaavalta, kun varsa tuntuu tulevan herkkujen perässä mihin vain.

Myös varustehuoneessa on puhallelleet uudet tuulet vuoden vaihteen myötä! Siellä on ennen ollut avohyllyjä ja pöydät täynnä tavaraa. (=eli siis hyvin ahtaan ja epäsiistin näköistä). Nyt olen saanut sinne kaksi kaappia, kumpikin kaksiosainen. Tavarat ovat saaneet sieltä uudet paikat ja muutamasta avohyllystä ja yhdestä pöydästä on vihdoin päästy eroon.

Näin on alkanut meidän vuosi täällä. Toivotaan, että hevoset pysyvät yhtä terveinä, kuin vuonna 2013 olivat! Tuntuu hurjalta, että Jippukin tulee jo 2-vuotiaaksi! 


8.12.13 Pieni väläystalvesta, kun lunta.
Jippu ihmettelemässä traktoria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti