keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Hiekkaa tarhaan.

Hevosten tarhaan tuotiin lauantaina hiekkaa. Paranneltiin syksyllä tehtyä polkua, pahimman mutikon yli. Jose ja Jippu olivat taas ihan yli kiinnostuneita naapurin traktorista. Olivat melkein kyytiin tunkemassa. Minun piti hakea niille riimut päähän ja taluttaa ne välillä kauemmas, jotta naapuri traktorinsa kanssa pääsi hiekkaa levittämään.

Ensi kesänä on tarkoitus parannella tarhaa muutenkin. Olen hyvin kyllästynyt kuraan, jota tänä talvena on riittänyt enemmän kuin aikaisempina täällä vietettyinä vuosina yhteensä. Olen aina haaveillut osan tarhasta muuttamista ratsastuskentäksi. Se ei ehkä ole vielä ajankohtaista, mutta jospa kesällä saisi ainakin salaojia kaivettua ja lisättyä tarhaan hiekkaa. Olen aina ollut vähän hiekkatarha vastainen - sen pelossa, että hevoset mutustavat hiekkaa ja tulevat kipeiksi. Nyt mitta on kuitenkin tullut täyteen, en kestä enää mutaa! Eikä nytkään koko tarhan alaa olla hiekoittamassa, vain osa.

Kun hiekat oli levitetty, innostui Jippu laukkaamaan edestakaisin polkua pitkin. Oli ihana katsella innokasta varsaa, joka selvästi nautti liikkumisesta. Tämän talven varsan liikutus suunnitelmat ovat menneet niin mönkään, kuin  voi olla. Olen koko ajan odottanut lunta, jotta pellolle voisi mennä. Nyt alan kuitenkin luovuttaa pikkuhiljaa ja odottaa kesää ja kesälaitumia!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti