sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Varsa ja poni kentällä.

Eilen lauantaina minun piti mennä erään ihmisen tallille päiväksi hevosten shiatsu-hieronta kurssille. Ikävien sairastumisien takia kurssi jouduttiin jo toistamiseen perumaan, mikä oli iso harmi, koska olin odottanut sitä paljon. No jotain muuta ohjelmaa piti päivään siis keksiä ja niimpä pakkasimme mieheni kanssa Jipun ja Popin traileriin suunnataksemme kentälle. Yksin en uskalla näiden kanssa lähteä, tai siis Jipun, sillä on niin vähän matkustuskokemusta vielä, vaikka koppiin se tuleekin ihan mielellään, tietäessään siellä odottavan kauraämpärin. 

Tytsyt lähdössä maailmalle.
Kenttä oli yllättävän kivassa kunnossa, ei kivikova, eikä jäinen. Hiekan oli hieman koppuraista, mutta tämä "pinta" rikkoontui kavion alla ja alta tuli pehmeää hiekkaa. Päästin ensin molemmat heppaset kentälle vapaaksi ja kaivoin kameran esille. Esin koitettiin saada hevoset liikkeelle ja sen jälkeen ottaa muutamat rakennekuvat. Jälleen kerran kentän reinoilla rehottavat viime kesäiset heinät olivat ehkä kaikkein mielenkiintoisimpia hevosten mielestä...

Tästä näkee Jipun rakennetta... 
... tältä varsa yleensä näyttää, kun sitä yrittää saada poseeraamaan ryhdikkästi.

Mielestäni Jippu 1v 9kk on ihan kivan näköinen (tietysti oma silmä on siihen niin tottunut, hehe), takakorkea se hieman on ja takajalat ovat jonkin verran ehkä hajavarpaiset. Etujalkojen kokkapolvisuus on vähän näkyvillä ja tuo ilmeisesti äidiltä peritty kaula on edelleen paksu! Kuten tuomari viime keväisissä varsanäyttelyissäkin mainitsi. 


Popi on todella paljon helpompi saada seisomaan halutussa asennossa.
Harjoiteltiin Jipun kanssa hetki näyttelykuvioita ja sitten liinassa ympyrällä menoa ensin taluttajan kanssa ja sitten ilman. Varsa toimi yllättävän hyvin tässä, muutamaan kertaan innostuessaan toki nakkasi pienen pukin. Välillä päästin varsan irti touhuilemaan omiaan, jottei se kyllästy tähän puuhasteluun. Juoksutin myös paksua ponirouvaa liinassa, raippa olisi tarvinnut olla mukana, koska Popi oikoi röyhkeästi ympyrällä, eikä pelkästä liinasta oikein ollut tässä apua. 


Puin Jipulle viimeiseksi vielä valjaat päälle ja suitset päähän. Todettiin ohjien sitten unohtuneen kotiin, mutta onneksi juoksutusliinoista sai tehtyä tilapäisohjat. Ajotouhuilu on jäänyt talven aikana tosi vähälle varsan kanssa teiden ollessa liukkaita ja kovia kengättömille kavioille ja koska meillä ei ole turvallisia harjoittelupaikkoja kärryjen laittoa ajatellen, nyt kun pellolle ei ole päässyt. Stressasin asiaa jokin aika sitten, että varsa pitäisi saada opetettua aisojen väliin, mutta nyt olen ajatellut, että kyllä sen sitten ehtii. Kesällä on aikaa ja toivottavasti vaikka laidunpaikassa olisi sitten paremmin tilaa harjoitteluun? 

Varsa toimi hienosti ohjasajossa, vaikka viime kerrasta olikin taas aikaa.

<3

2 kommenttia:

  1. Sanaton... Wau jestas sentään mikä liinaharja!! :)
    -H

    VastaaPoista
  2. Joo, mistä lie perinyt komeat jouhensa. Sekä isällä, että emällä on vähän vaatimattomanpi tukka. :)

    VastaaPoista