lauantai 10. toukokuuta 2014

Heppojen kuulumisia ja vähän omiakin!

Alkuun Popin kuulumiset. Poni on toipunut vappu ähkyilystään hyvin ja on ollut aivan normaali oma itsensä onneksi!! Kyllä nuo hevoset aina säikäyttelee välillä... Jännitti hieman lähteä vapun jälkeen perjantaina Kauhajoelle hierojakurssillekkin ja jättää poni kotiin. Onneksi kaikki on nyt hyvin ja kurssiviikonlopustakin selvitty kunnialla!

Kurssilla oli taas oikein mukavaa. Aiheena oli hieronnan lisäksi hevosen rakenne ja rakenteen tutkiminen. Opiskelimme myös jännejärjestelmää. Kotitehtävänä onkin oppia tunnistamaan hevosen jalasta tunnustelemalla jänteiden osia ja hankosidettä ja puikkoluiden sijaintia. Helpommin sanottu kuin tehty! Myös lihasten ja luiden opiskelua latinaksi pitäisi jatkaa ahkerasti. Ja tietenkin hieroa hevosia! Ja kirjoittaa oppimispäiväkirjaa ja miettiä lopputyötä, jonka aiheeksi suunnittelin suomenhevosen värejä ja niiden periytyvyyttä, mikäli löydän aiheesta tarpeeksi tietoa (aiheen sai valita aika vapaasti). Eli tekemistä riittää, vielä kun keksisi että millä ajalla teen kaiken! Seuraava kurssikerta onkin vasta elokuussa, mutta silloin onkin sitten välikoe. (APUA :D)
Jose kylmäilee koipiaan kentällä käynnin jälkeen. (puhelinlaatu)

Eilen Jose sai toimia taas alkeisratsuna. Lastasimme sen traileriin ja hurautimme lähikentälle. Jose meni kivasti, vaikkakin oli hieman turhankin reipas aloittelevalle ratsastajalle ja välillä sen oli myös pakko päästä maistamaan kentän reunalla kasvaneita ruohonkorsia. Vettäkin satoi ihan reippaasti, mutta tosi harrastajathan eivät anna pikkujuttujen häiritä... (...paitsi kun alkaa vesi mennä vaatteista läpi). Kotona kylmäiltiin Josen kinttuja kylmäpatjojen kanssa, koska ajattelin pehmeällä kentällä liikkumisen olevan sille taas sen verran uutta ja ehkä raskastakin tuon kovan hiekkatien jälkeen. Tammaa kun ei hetkeen ole kentälle vietykkään.

Hevoset olivat pääsiäisestä saakka torstai-iltaan asti yöt ulkona, mutta nyt tuli sen verran vetinen ilma, että on majailtu tallissa viimeiset yöt. Koskakohan se kesä tulisi, odotan jo lämpimiä öitä! Jipun kanssa ollaan muuten menossa taas "missikisoihin", tällä kertaa Hippoksen varsanäyttelyyn Perniöön ensi perjantaina. Voipi tulla kiireinen iltapäivä, kun menen ensin töihin ja illaksi pitäisi keretä näyttelypaikalle.

2 kommenttia:

 1. Voihan lopputyö! Koska on deadline? Tsemppiä kirjoittamiseen! Muistan vielä elävästi omat taisteluni opparin kanssa... :P

  Onnea missikisoihin! :)
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyyn saakka on onneksi aikaa pähkäillä tuon lopputyön kanssa, joten en vielä panikoi! Aihettakin voi vielä vaihtaa, jos tuntuu ettei tuosta saa aikaiseksi tarpeeksi laajaa. :)

   Kiitos, näyttelyyn meno on aina jännää, varsinkin varsan kanssa. Tosin olen tyytyväinen jos matkustus (tällä kertaa reilu tunti suuntaansa) ja käytös näyttelypaikalla sujuvat hyvin. Se on sitten mukava bonus jos tuomari sanoo jotain hyvääkin Jipusta! :D Eikä vain kauhistele sen lyhyttä ja paksua kaulaa...

   Poista