sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Jipun kesätreenit kentällä.

Eilen pakkasin auton taakse läjän hevoskamppeita ja menin Jippua moikkaamaan. Nappasin sen mukaani kentälle. Koitin ensin vähän harjoitella liinassa juoksuttamista, mutta varsa ei oikein hoksannut homman ideaa, vaan kääntyi aina minua kohti ja näytti kysyvältä, että "mitäköhän mun kuuluis tehdä!?" Tätä täytyy myöhemmin kokeilla uudelleen taluttajan kanssa, jos se auttaisi. En ole varsoja juuri juoksutellut, vain aikuisia hevosia jotka jo tietävät mistä on kyse. Vinkkejä juoksutuksen opettamiseen otetaan vastaan! 

Tämä onkin Jipulle tutumpaa touhua, kuin liinassa juokseminen.
Lopuksi puin varsalle ratsastusvyön ja pitkät ohjat. Laiskuuttani en raahannut ravivaljaita mukanani ohjasajoa varten, kun se sujuu näilläkin vermeillä. Takaa-ajettaessa kenttää ympäri Jippu meni hienosti ja oli kuuliainen. Muutenkin varsa oli tosi rennolla tuulella, eikä välittänyt mitään, vaikka laitumelle jääneet kaverit juoksivat ja hirnuivat näköetäisyyden päässä. Olin myös iloisesti yllättynyt hevoslapsen seistessä hiljaa paikallaan harjatessani sitä, vaikka naru vain roikkui maassa, eikä ollut solmittuna mihinkään. 
Tässä se maukas nuolukivi, josta jo aiemmin kirjoittelin.
Lopuksi taluttelin Jipun tietysti takaisin laitumeen. Sinne kuljetaan hiekkatien kautta. Yhtään autoa tai muuta härveliä ei tullut vastaan. Toisaalta odotin, josko olisi tullut. Olisi nähnyt mitä varsa tuumaa, kun oli valmiiksi leppoisalla tuulella. Koitin kuvailla hevosia laitumessa, mutta ruohoa mussuttavat laiskan näköiset otukset eivät ole niitä kaikista kuvauksellisimpia...
Tarkasti polkua pitkin.

"mums mums"

Lopuksi koko porukka vetäytyi ötököiltä suojaan mökkiinsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti