perjantai 25. heinäkuuta 2014

Viikon heppailut. Kengittäjän vierailut, yömaasto jne.

Jose pellossa.
Maanantaina kengittäjä vieraili Josen, Popin ja Esterin luona. Hän oli erittäin ripeä joutuessaan laidunpaikassa työskentelemään ulkona. Onneksi aamupäivällä ei ollut vielä paarmoja paljoa. Jose sai uudet kengät kavioihinsa ja Popilta otettiin kengät kokonaan pois. Se on ollut nyt niin vähällä liikunnalla ja metsässä on pehmeä pohja. Syksyllä saa ponikin taas kengät jalkaan, jos siltä tuntuu. 

Siskoni oli siis meillä alkuviikon ja kengityksen jälkeen kävimme pienellä maastolenkillä heppojen kanssa. Oli kyllä kuuma, huh. Lenkin jälkeen kastelimme hevoset viileällä vedellä. Tiistaina suunnitelmissa oli iltamaasto, joka taisi kuitenkin melkein olla yömaasto, koska olimme vasta lähempänä kello yhtä yöllä kotona. Rupesimme vähän yli yhdeksän hoitamaan hevosia ratsastuskuntoon. Ilma alkoi kivasti viilentyä päästyämme ratsaille. Ratsastimme metsässä ja löysimme jonkun uuden polunkin, mutta loppujen lopuksi se johti viljapeltoon, eli oli käännyttävä takaisin. Köpöttelimme tuttuja reittejä metsän läpi ja tien kautta takaisin. Lähestyessämme laidunta näimme hämärässä Popin vetävän myös iltalenkkiä. Poni hieman potee ikävää jäädessään yksin (ihmisseuralaisten kanssa) sillä aikaa kun isot hevoset lenkkeilevät. Mutta ehkäpä pieni spurttailu tekee shettiksellekkin ihan hyvää! 
Harjailua varjossa.
 Kävimme myös Jipun kanssa pari kertaa kentällä. Toisen kerran illalla ja toisen kerran keskellä päivää. Huh. Varsan kanssa tehtiin helppoja juttuja. Maanantaina treenailtiin hieman liinassa ympyrällä menoa. Siskoni avusti ja talutti varsaa löysällä narulla, minun ollessa liina kädessä ympyrän keskellä. Tiistaina otettiin varsasta vähän kuvia, joita tässä näkyy. Lisäksi tehtiin pieni este, jonka Jippu sai ylittää muutaman kerran. Ei viitsitty montaa hyppyä pyytää kuumuuden takia. Lopuksi varsa sai siistiä hieman kentän reunoja.
Jippu ja siskoni.
Keskiviikkona kengittäjä kävi Jipun ja sen laiduntoverien luona. Haimme kaikki hepat talliin ja karsinassa harjailin Jipun ja selvitin harjan ja hännän pitkästä aikaa kunnolla. Sillä oli muuten kaviotkin kasvaneet ihan mukavasti ja saaneet muotoa. Tuntuu muutenkin, että koko varsa on kasvanut hurjasti. Ei niinkään korkeutta, vaan ennemminkin "vankistunut" ja alkaa näyttää enemmän ja enemmän aikuiselta hevoselta. Se ei ole ainakaan tullut laidunaikana liian lihavaksi, vaan näyttää mielestäni nyt aika hyvältä. (Tosin keskiviikkona painon arviointi mittanauha näytti yli 500kg! Vaikka eihän Jippu enää mikään pieni ole).  Mietinnässä on ollut veisinkö Jipun loppukesäksi laiduntamaan Josen ja muiden kanssa, kun siellä vielä ruokaa riittää. Laidun jossa Jippu on ystäviensä kanssa alkaa olla aika syöty. 

Jippu 2v ja melkeen 3kk. 

Kentän laidalla kasvaa ruohoa, nami nami!
Ahdistaa vähän tämä helle hevosten takia. Tai luulen, ettei kuumuus niitä välttämättä suuremmin haittaisi, jos vettä on tarjolla, mutta nuo paarmat. Ne ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti. Olen jo suunnitellut paarma-ansan tekoa ja nyt on jo tarvikkeetkin melkein kasassa. Huomenna on edessä kokoamisoperaatio! Saas nähdä, onko siitä sitten mitään iloa. Joselle laitoin eilen hyönteisloimen, hännän viuhtominen ja jalkojen nostelu väheni huomattavasti. Dr. repel ja pikiöljy/rypsiöljy-seos on myös käytössä. 

Jipullekkin laitoin hyönteisloimen. Se oli viime kesänä sille iso ja tänä vuonna selkämitta olisi juuri sopiva, mutta edestä loimi on jo ahdas. Laitoin loimen eilen, täytyypä katsoa onko se hangannut lavoilta tai kaulan alta, jos on, ei sitä voi varsalla käyttää, vaan on hankkittava erilainen ja isompi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti