perjantai 8. elokuuta 2014

Varsakin aloitti koulun. (sisäoppilaitoksen)

Vein Jippu-muruseni aivan extemporee koulutukseen Kytölän Mialle Pillikistöntallille viime sunnuntaina. Olin ajatellut mielessäni jos varsa voisi mennä ajo-oppiin elokuun loppupuolella, mutta pienen tilanteen selvittelyn jälkeen meillä oli sunnuntaina illalla reipas varsa trailerissa matkalla kohti tuntematonta. Kyytiin Jippu käveli pienen tuumaustauon jälkeen ja matkusti nätisti tunnin matkan yksinään. Aiemmin meillä on aina näin pitkillä matkoilla ollut varamummo-poni tai äiti tukena ja turvana. 
Heinäkuussa kentällä. 

 Mia ei voinut ottaa Jipun luokseen kuin kahdeksi viikoksi, mutta toivottavasti siinä ajassa jotain tuloksia saadaan aikaan. Ohjasajon Jippu kuitenkin taitaa ihan hyvin. Nyt sillä on ohjelmassa ensin irtoaisat, sitten letkuaisat ja renkaan vetoa ja siitä sitten kohti kärryjä mikäli kaikki sujuu hyvin.
Totesin, etten saa täällä sille tätä menoa koskaan kärryjä perään ilman avustusta, kun viime syksynä se oli hankalaa, kun kokeiltiin ja minulla on harvoin apukäsiä tarjolla, yksin kun on mahdotonta opettaa kärryjen vetoa, jos varsa heittäytyy hankalaksi. Jippu on varmaan myös hieman aikuistunut vuoden aikana, ehkä se osaisi nyt suhtautua uusiin asioihin hieman maltillisemmin? Toisaalta asialla ei ole kiire, kun ei olla raveihin tähtäämässä, mutta olisi mukava ennen ratsastustouhujen aloittamista saada varsasta kärryjen kanssa toimiva. Jännityksellä seuraan mitä tapahtuu.
Kesäkuussa laitumella.

Touko-kesäkuun vaihteessa kotona. Prinsessa<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti