perjantai 26. syyskuuta 2014

Arkista arkea.

Syyssateiden ja yöpakkasten alettua tällä viikolla ovat hevoset tulleet yöksi talliin. Vaikka ne olivatkin jo joitakin öitä sisällä Jipun kaviopaiseen hoidon aikana, tuli tämä muutos niille taas jotenkin ihan puun takaa ja ne olivat aika levottomia ensimmäisenä iltana tallissa. Nyt on jo rauhallisempaa. Lisäksi minua inhottaa, kun turve joka jäi viime keväänä on kesän aikana kuivunut niin, että pölyää hurjasti. Vielä ei olla saatu uutta turvetta, joka toivottavasti on hitusen kosteampaa... Olen myös alkanut tässä pikkuhiljaa viime viikon aikana antaa hevosille iltakauroja, tähän saakka ovat olleet pelkällä heinällä ja ruoholla, mutta laidunaika taitaa olla nyt ihan loppusuoralla. Sen myötä madotuksen aika lähestyy.

Josen kanssa ollaan touhuttu ratsastellen ja ajohommissa myös, sunnuntaina tamma pääsi muistelemaan kouluratsun taitoja sänkkärillä aitaamalleni kentälle. Itse en ratsastanut vaan eräs tyttö, joka on vuoden verran käynyt meillä hevostelemassa. Hienosti muistui pohkeenväistöt hepalla mieleen.


Kaksi possua odottomassa heiniä. ps. uusi puhelin
paremmalla kameralla ois kiva! 
Sunnuntaina valjastin Jipun ohjasajoa varten. Jo tallissa varsalla oli hyvin epäileväinen ilme sen nähdessä silat. Ulkona se oli kiireinen ja hieman hermostunut. Tuntuu sen menneen asian kanssa vain takapakkia, onneksi yksinkertaiset tehtävät pysähdys-paikallaan seisominen-eteenpäin lähteminen ja loivat käännökset saivat sen pikkuhiljaa vähän rauhoittumaan ja rentoutumaan. Tiistaina olin Josen kanssa pellolla tällä kertaa kärryt perässä ja Jippu oli tiuhtina, eli siis perähevosena. Varsa käyttäytyi mallikkaasti narussa, mitä nyt koitti välillä hönkäillä minun niskaan, mutta jätti kyllä aina nätisti välimatkaa, kun asiasta hieman muistutti kädellä tai raipalla heilauttaen. 
Popi liinassa.
Popikin on liikkunut liinassa juosten ja tiistaina sekin pääsi pellolle kärryponin roolissa. Tyytyväisenä se porskutti eteenpäin. Liikunta on pidettävä tosin aika maltillisena, poni on kuitenkin lomaillut melkein koko kesän ja massaa on taas kertynyt ja ikää kuitenkin jo on. 

Eilen kävin hieman shoppailemassa, ostin Jipulle uuden fleeceloimen, vanha kun on jo vähän lyhyt pepun päältä ja heijastinrintaremmin. Ärtymys oli kuitenkin pienoinen, kun kotiin päästyäni availin heijastimen paketista ja totesin sen olevan joku todella maanantaikappale, hihnat ja niihin ommeltut heijastimet olivat ihan eripituiset, lisäksi mallikappalleessa jota kaupassa hypistelin, oli kaksi lukkoa joiden avulla heijastin kiinnitetään satulaan tai valjaisiin, niin tässä jonka pussissa toin kotiin oli vain yksi lukko. Argh! Pitänee joku päivä mennä kysymään saisikohan tuotteen mahdollisesti vaihdettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti