maanantai 15. syyskuuta 2014

Yleistä höpinää hevoshierojakurssista ja muustakin...

Kuvituskuvana Jose, joka odottelee ajolenkille lähtöä tallissa.
Hevoshierojakurssin 4. viikonloppu takana ja motivaatio ja innostus ovat taas korkealla! Palava innostus päästä hieromaan heppoja ja käyttämään TENS-laitetta, jotka tilasimme viime kerralla kaikille halukkaille ja nyt saimme ne mukaamme koululta. Kurssiviikonlopun aikana kävimme tuttuun tapaan kaksi kertaa tallilla, kävimme läpi tens:in käyttöä, rakennearvostelua, jalkojen taivutusta ja ontumatutkimuksen tekoa ja tietysti hierontaa. Tilasimme nyt myös softshell-takit, joihin tulee selkään teksti: Hevoshieroja + semmoinen yksinkertainen kuva. Minulle tulee punainentakki, en malta odottaa! :) 

Muutama sananen Tens-laitteesta; (Tens lyhenne sanoista: Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation) se on pieni patteri käyttöinen laite, jota voidaan käyttää niin akuutin kuin kroonisenkin kivun lievitykseen sekä ihmisillä, että eläimillä. Laitteen sähköimpulssit estävät hermoja viemästä kipuviestejä aivoihin ja lisäävät kehon oman kipulääkkeen- endorfiinien tuotantoa. Esimerkiksi hevosilla, joilla on esim. selän lihaksistossa ongelmaa, voidaan lihaksia koittaa ennen hierontaa rentouttaa laitteen avulla, jotta hieronnassa päästäisiin parempaan tulokseen ja apu olisi hevoselle suurempi. Laitteessa on neljä elektrodia, jotka kiinnitetään lihasten päälle ja niiden sähkövirta tuntuu joko "väristyksenä" iholla tai kivuttomina lihassupistuksina riippuen mitkä asetukset laitteeseen on asettanut. 
Nyt on ollut täällä meidän suunnalla mielenkiintoisia luentoja. Syyskuun alussa oli Metsämäessä Tuire Kaimion luento "Miten hevonen oppii", josta tykkäsin ja tällä viikolla on tulossa Raision Hööksissä torstaina Hevosen suun terveyttä ja pään anatomiaa käsittelevä luento, johon aion osallistua. Tämän lisäksi sunnuntaina 28.9. Hevostaitoliitto järjestää Ypäjän Hevosopistolla luennon hevosen lihashuollosta, joka kiinnostaa minua erityisesti jo tämän hierojaopiskelunkin kannalta. Täytyy kaikki hyödylliset tilaisuudet käydä läpi ja imeä tieto itseensä, kun kerrankin täällä päin järjestetään kaikenlaista mielenkiintoista.

Noiden omien kopukoiden kanssa en ole juuri tehnyt mitään ihmeempiä, Jipun kavionpaiseen parantumista seuraan silmäkovana ja Josen kanssa on hieman ratsasteltu ja ajeltu pellolla. Vielä ne pääsevät muutaman kerran päivässä minilaitumeen nyppimään vihreää, muuten syödään kuivaaheinää. Yöt hepat ovat vielä viettäneet ulkona. Tänäiltana meille on tulossa kengittäjä. Jose kengitetään ja Popi & Jippu vuollaan. Ja Jipun kaviota tietysti tarkastellaan, että mitä sieltä paljastuu, vai paljastuuko mitään?

Keräsin myös tuossa aronianmarjoja ja pihlajanmarjoja pihastamme. Nyt ne ovat uunissa kuivumassa talvea varten. Nokkoset taisivat jäädä tältä kesältä keräämättä, vaikka kovin suunnitelmissa oli kuivattaa niitäkin. Kesä vaan taas meni ohi vauhdilla, enkä saanut aikaiseksi. Höh. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti