torstai 23. lokakuuta 2014

Siperian tuulia ja hyvän mielen Jippu.

Hurrrr... Toppatakin, karvalakin ja paksummat hanskat on saanut kaivaa tällä viikolla esille, kun joku siperian tuuli täälläkin taitaa puhaltaa. Vaikka pakkasta on vain n. 5astetta, niin tuntuu kuin olisi enemmänkin. Onneksi hepat ovat jo aika hyvin varautuneet talveen paksuine turkkeineen. Jippukin, vaikka se oli pitkään paljon siloturkkisempi kuin vanhemmat lauman jäsenet. Nyt on kulunut viikko hevosten klinikkareissusta ja rokotuksista, Jipun hitusen kohonnut lämpö jäi onneksi vain yhteen päivään, viime perjantaihin ja viikonloppuna varsa oli jo touhukas oma itsensä.

Joselle tulee tuohon pyllyn päälle aina tuommonen ihme jakaus kun talvikarva kasvaa. Kesällä moisesta pyörteestä ei ole jälkeäkään.


Kaikista karvaisin tapaus.

Pakkassää toi auringon esiin pilvien takaa.

Jippu koittaa tehdä tuttavuutta Nakin kanssa.

Jippu<3

Jipun kanssa touhuillessa tulee kyllä useimmiten niin hyvälle mielelle. Tallissa se malttaa nykyään seistä hoidettavana nätisti, kesän aikana siltä unohtui monet hötkyilyt ja hätäilyt, mitä se tallissa ennen harrasti. Lisäksi se on niin innoissaan aina kun pääsee tekemään jotain osaamaansa juttua, josta saa vielä mahdollisesti jotain syötävää palkinnoksi. Eilen vahvisteltiin kuolaimen ottamista itse suuhun. Roikotin siis kuolaimia varsan turvan edessä ja hamuiltuaan ne suuhunsa, sai se leivänpalasen palkinnoksi. Tämän se osaa hyvin. 
Tähtipää-lapsi käytävällä.

Jipullekkin on tullut talvikarvaa, se on tässä jotenkin niin muhkean näköinen.
Hevoset olivat kiinnostuneina seuraamassa eilen illalla, kun asentelimme niille lämmitettävää juoma-astiaa ulos otsalampun valossa. Kaivoin kipon esille, kun tuntui ettei tällä viimalla hevosten juomavesi pysy enää puoltatuntiakaan sulana normaaleissa saaveissa ja kuka nyt jäävettä haluaisi ulkona kylmällä juoda? Viikonlopuksi taitaa tosin olla tänne luvattu jotain vesisadetta, mutta eihän lämpökippoa ole pakko pitää seinässä, jos tuleekin taas plussakelit... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti