perjantai 26. joulukuuta 2014

Joulumaastoilua ja Jippu käsihevosena-kokeilu.

Joulupäivän aamuna satuloin Josen ja lähdimme maastoon. Aurinko oli juuri nousemassa ja ilma oli sellainen jännän sininen ja hetken päästä vaaleanpunainen auringon värjätessä jo puun latvoja. Jose oli tapansa mukaan reipas ja matka taittui joutuisasti. Kello yhdeksältä lähtiessämme pakkasta oli -19c. Oikeen talvinen sää kerrankin, ihanaa! 
Aurinko on juuri nousemassa.
Tänään kokeilin pitkään mielessä ollutta; Joselle satula selkään, mamma kyytiin ja Jippu käsihevoseksi narunpäähän. Tarkoitus oli aluksi lähteä oikeen tonne "maastoon", mutta tyydyinkin menemään pihatietä edestakaisin. Ongelmia oli muutama... 
1. Jose kävelee reippaasti
2. Jippu kävelee kaikessa rauhassa
3. Jippu ei millään suostunut tulemaan Josen oikealle puolelle, eli Josen ja "ojan väliin"...

Olisi pitänyt ottaa makupaloja, olisin voinut palkita Jippua aina kun sen pää olisi ollut minun oikean polven vieressä... Vasemmalla se käveli kyllä tai Josen hännän takana, mutta oikealla - ei. Luulen, että se hoksaisi oikean kävelypaikkansa nopeasti makupalojen avulla. Miksi en ajatellut tätä etukäteen?!?! Lisäksi mietin millä saisin hoputettua laiskaa Jippua, kun ääniapuja käyttämällä lisää ratsuna toimiva hevonen vauhtiaan, kun se saisi puolestaan hidastaa. Hankalaa, vaatii hiomista. :D Ehkä tämä käsihevos juttu joskus onnistuu, jos treenataan...?
Hieno päivä.
Maan saatua lumipeite olen antanut heiniä heppasille enemmän maasta. Välillä levittelen heinää pieniin kekoihin ympäriinsä tarhaa, jolloin hevoset liikkuvat edes vähän syödessään, eikä ruuasta tule kinaa, kun aina voi kävellä "seuraavalle kasalle". Vielä lunta tarvittaisiin vähän lisää, että pääsisi pellolle hankeen. 
Päiväheinillä. Lumi tilanne 25.12.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti