maanantai 1. joulukuuta 2014

Kaamos ja pari avattua teurasjalkaa.

23.11.2014
Minusta tuntuu, että aurinko näyttäytyi meillä viimeksi viikko sitten sunnuntaina hyvin lyhyen aikaa. Pidän kyllä talvesta ja hämärästäkin ajasta, mutta se edellyttää sitä LUNTA! Jota oli viikko sitten pikkiriikkisen! Vaan eipä ole enää... Istuinpa muuten Josen selässä pienen köpöttelykävelyn verran samaisena sunnuntaina pitkästä aikaa!

Menneenä viikonloppuna pieniä auringon pilkahduksia näkyi Kauhajoella. Hevoshierojakurssin viimeinen viikonloppu sujui hauskoissa merkeissä, tallilla triggerpisteitä etsien ja illalla pikkujouluja vietellen. Tein myös viimeinkin loppukokeen, joka varmaankin meni läpi? En saanut vielä todistusta, kun pääsin tekemään koetta vasta nyt. Todistus tulee kuulemma postissa myöhemmin. Mutta voin siis melkein juhlia jo valmistuneeni hevoshierojaksi! Jes! Vuosi on kyllä mennyt todella nopeasti ja ikävä tulee noita kurssiviikonloppuja, sen verran hauskaa on ollut ja kiva porukka! 

Sunnuntaina availimme kurssin lopun kunniaksi hevosen jalkoja. Siis teurastamolta haettuja toki. Jalkojen perkaaminen oli erittäin mielenkiintoista ja avasi taas paljon, kun näkee mitä ihon alla on. Olen ennenkin irtokenkäkurssilla nähnyt, kun jalka leikellään, mutten ole itse saanut ennen olla veitsi kädessä ja leikellä. Erottelimme jaloista ojentaja- ja koukistajajänteet, hankositeen, sekä avasimme niveliä ja tarkastelimme niiden kuntoa ja nivelnestettä. Pari kurssikaverin ottamaa kuvaa tuossa alla:

Pinnallinen koukistaja jänne irrotettuna ja sen alla näkyy syväkoukistaja.

Avattu hankoside. Rakenne on tuollainen "säikeinen". 

2 kommenttia:

  1. Vai tuollaista pliisua täällä hoidellaan.... :D Kiitos kuvista, tällaiset ovat aina mielenkiintoisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nuo opettaa, kun pääsee omin pikku kätösin tutkimaan ja tunnustelemaan. Ja havainnollistaa ihan uuden käsityksen anatomiasta. Esim tuo syväkoukistajajänne, kuinka vahvalta se tuntuu kun käsin sitä koitti vääntää tai vetää!

      Poista