tiistai 6. tammikuuta 2015

Hevosten päänmenoksi keksittyä tälle vuodelle...

Tähän hieman takakorkeaan selkään olisi tarkoitus löytää satula.
Tänä vuonna ei ole suurempia tavoitteita tai odotuksia noille tallin "vanhuksille", Josen 21v ja Popin 25v tavoitteet ovat pysyä terveinä ja vetreinä. Toki yritetään pitää heidät myös sopivassa lihavuuskunnossa, mikä on välillä vaikeaa. Käydään lenkillä silloin kun ehditään ja se kivalta tuntuu.

Jipun varalle minulla on enemmän toiveita, tavoitteita ja suunnitelmia. Varsa tulee keväällä kolmivuotiaaksi ja ratsastushommat ovat siis ajankohtaisia. Vielä ei ole kukaan tamman selässä koskaan istunut, meillä on tällä hetkellä menossa harjoitukset, joissa totutan Jippua siihen, että ihminen on sen "yläpuolella", eli harjailen sitä korkeahkolla jakkaralla seisten jne. Saattaa kuulostaa naurettavalta touhulta, mutta ajo-opetus ei sujunut kuten olin ajatellut ja etenin ehkä liian nopeasti, eikä Jippu ollutkaan niin simppeli tapaus, kuin ne varsat joiden ajo-opetuksessa olen ollut mukana. En aio tehdä samoja virheitä ratsastuksen kanssa vaan harjoitellaan asioita rauhassa pienen askelin ja yritetään huomioida kaikki seikat, mitkä voisivat varsaa alkaa jännittää. Jippu ei ole hevonen arimmasta päästä, mutta saattaa säpsähtää asioita, joita en uskonut sen pelkäävän. Ja päin vastoin kun ajattelen, että jotain juttua se saattaa pelästyä, se ei välitäkkään tuon taivaallista.

Varustepäivitystäkin on syytä tehdä. Full-koon suitset alkavat käydä pieniksi, samoin 12.5.cm kuolaimet ovat kapeahkot Jipun suuhun. Ja se satula... Ostin yhden satulan jo, mutta sitä täytyy muokata ennenkuin se mahdollisesti on Jipulle sopiva. Siitä lisää myöhemmin. Jippu on vielä hieman takakorkea, säkäkorkeus mittanauhaa ja harjan vartta käyttäen mitattuna on noin ~155cm. Uskoisin sen jäävän alle 160senttiseksi.
Jippu juoksutuksen jälkeen takki päällä. Kuva joulukuun lopulta.
Lisäksi tänä vuonna olisi hauska viedä Jippu järvelle ja katsoa mitä se sanoo vedestä. Toivotaan siis lämmintä kesää ja että keksitään joku rohkea vesipeto kaveriksi veteen. Irtohypytystä olisi myöskin kiva treenata muutama kerta, kunhan kentälle päästään ja keksitään esteitä jostain. Talven aikana olisi tarkoitus osallistua Hippoksen tutkimukseen, joka käsittelee nuorten suomenhevosten kasvuhäiriöitä. Se siis tarkoittaa sitä, että varsan nivelet saa kuvautettua tutkimukseen osallistuvilla klinikoilla normaalia alemmalla hinnalla. Näkee sitten onko irtopaloja tai muuta huomioitavaa. Kesällä hevoset pääsevät muutaman viikon pituiselle laidun lomalle pois kotoa, mutta suurin osa kesästä vietetään kotinurkissa, kun allekirjoittanutkin viettää kesää kotona.
Joulukuinen aurinko.
Täällä ollaan siis jo nokka kohti kevättä ja kesää. Silti nautin talvestakin täysin siemauksin nyt kun saatiin uudet lumetkin taas! Aurinkoiset pakkaspäivät ovat ihania.

2 kommenttia:

 1. Kiva blogi sinulla, pitääpä jäädä seurailemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa! :)
   Vaikka kuinka kirjoittaisi omaksi ilokseen, niin kyllä se mieltä lämmittää jos joku on kiinnostunut juttuja lukemaan. :)

   Poista