sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Röntgenkuvat ja soft-ride bootsit.

Sain Jipusta otetut röntgenkuvat itselleni sähköpostiin.

Alempaan kuvaan piirsin punaisen ympyrän. Siinä on ymmärtääkseni kohta jossa paiseonkalo on edennyt luuhun. On mielenkiintoista nähdä kuvat myös itse, vaikken toki mikään taitava tulkitsija olekkaan. Halua kuitenkin on oppia lisää hevosten anatomiasta. Hierojakurssilla sai hyvän pohjan mitä kaikkea hevosen nahkojen alta löytyykään. 

Sain perjantaina soft-ride bootsit itselleni ja sovittelin niitä Jipulle jo samana iltana. Hyvin sujahtivat sen etukavioiden suojiksi ja ovat todella helpot pukea (jos hevonen ei koita kaapia jalkaa pois pukijan otteesta, murr....). Liukkaat nämä ovat. Samaa luokkaa kuin pelkkä rautakenkä, ilman hokkeja. Teimme Jipulle oman pikkutarhan ison tarhan "jatkeeksi", siellä oli melkein koskematon lumihanki. Iso tarha on peilijäässä ja sinne ei Jipulla näitten kanssa ole asiaa. Hieman jännitin laittaa varsan ulos nämä toffelit kintuissa, ihan jo sen takia, että jos se repii ne riekaleiksi, eivät olleet ihan halpa ostos! Mutta hienosti se on mennä tepsutellut ja kaivellut pikkutarhassaan nämä jalassa. Olen pukenut bootsit suoraan sen liimapintelisuojuksen päälle, joka estää kavion onkaloon menemästä mitään ylimääräistä. 

Faktatietoa minulla on tosi vähän näistä bootseista, kun oma kielipää ei todella ole kovin hyvä. Jenkkilästähän näitä saa myös hankittua (ehkä edullisemmin kuin suomesta klinikoilta) ja jenkkilän nettisivuilla on tietoa kyllä. Ilmeisesti hyvät kaviokuumepotilaille. Sain mukana kahdet pohjalliset, nämä vaaleansiniset, jotka on ilmeisesti jämäkimmästä päästä ja sitten lila-vaaleansiniset, niissä kavion kärjelle tuleva osa on lila ja pehmeämpi kuin sininen. Oiskohan ne kaviokuume kavioille tarkoitetut? Mene ja tiedä.
Soft-ride tossut.

Mitä Jippu tuumaa töppösistä? "Anna mun kaikki kestää..."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti