tiistai 3. helmikuuta 2015

Hyvästi sairastarha.

Jippu
Soittelin eilen klinikalta vähän lisäohjeistusta Jipun kavion hoitoon. Kuvailin kavion tilannetta eläinlääkärille (samalta näyttää, ei vuoda mitään, ei tunnu pulssia jne.) ja kerroin varsan olevan pirteä ja hyvinkin eloisa. Ilokseni hän totesi, ettei kavio tarvitse enää liimapinteli-jeesusteippi suojaa (jota on nyt 3viikkoa pidetty kavion suojana), eli karsinassa voi nyt olla ihan paljain jaloin. Ulkona sitten soft-ride bootsit suojana, jotta kavio saa kasvaa rauhassa. Reilun sentin saisi kavio kasvaa nyt pituutta ennenkuin saa alkaa tekemään mitään raskaampaa liikuntaa, mutta tarhailun pitäisi olla ok! Ja edelleen päivittäinen kavion huolellinen peseminen.

Tänä aamuna päästin Jipun siis tossuineen ulos, sen ilme suorastaan kirkastui kun se huomasi pääsevänsä isoon tarhaan heiniä mutustamaan. Hieman jännitti aamulla miten mahtaa tossut kestää menossa mukana, mutta ilmeisen hyvin ovat pysyneet jalassa. Nyt on tullut reilusti lunta, joten tarhan pohja on pehmeä, eikä juurikaan liukas. Jos tulee jääkelit, niin tamma joutuu takaisin minitarhaan, koska tossut ovat liukkaat.

Äsken olin jakamassa heiniä tarhaan pieniin kasoihin ympäriinsä ja havaitsin samalla että ympäritarhaa oli kävelty - kavion jälkiä siellä täällä. Josen ja Popin ollessa kahdestaan jälkiä ilmaantui vain niihin paikkoihin mihin olin jakanut heinää. Jippu kyllä liikuttaa mummoja ihan kivasti, kun se tutkii joka nurkan päivittäin. Jose tykkää, kun Jippu on tullut taas samalle puolelle aitaa, ottipahan sekin pieniä ravipyrähdyksiä heinäkasalta toiselle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti