tiistai 17. helmikuuta 2015

Missä mennään?

Kamerani 10 000. kuva.
Pienet kuulumiset meidän mäeltä. Mitä tänne kuuluu? Ihan hyvää. Jos ei oteta huomioon jäistä maata ja tuulista ilmaa. Minun päiväni pyörivät mitä suuremmalta osin pikkumiehen navan ympärillä. Hänen ruokailujen ja päiväuniensa mukaan elellään, eli kun hän nukahtaa, itkuhälytin päälle ja ulos! Paitsi iltaisin toki isänsä voi pitää pienelle seuraa, niin itse pääsen touhuilemaan hevosten kanssa. 

Motivaatio on vaan ollut vähän kadoksissa. Jipun kanssa ei tuolla jäällä pääse liikkumaan, sen tarhassa liikkuminenkin on jotenkin halutonta tällä hetkellä. Josen kanssa taasen ollaan käyty silloin tällöin maastoilemassa ja kerran pellollakin, mutta ei jotenkin innosta matkustaa sen selässä samaa tietä edestakaisin, kun mihinkään super pitkälle lenkille ei oikein voi nyt lähteä. Pellolle ei ole tällähetkellä oikein menemistä, koska hanki on yllätysyllätys mennyt pinnastaan kivikovaksi ja varmaan rikkoo vuohiset, jos sinne menee. Odotan jo niin kevättä! 
Pienoinen pieni melkein 4kk.
No mitenkäs Jipun kavio jakselee? Yllättävää kyllä - kavio on mielestäni kasvanut huimaa vauhtia! En edes itse ensin tajunnut, mutta mieheni laittoi hevoset tässä yksi aamu ulos ja putsatessaan kaviota ohjeitteni mukaan oli hän huomannut muutoksen kaviossa. Itse kun joka päivä sitä ihmettelee tulee jotenkin sokeaksi muutoksille? Alla kuva kaviosta tänään. Pidin suojabootseja etukavioissa vielä kun oli luminen maa, mutta ei tuolla peilijäällä voi niitä käyttää - ovat niin liukkaat. Onneksi kavioaines on ehtinyt jo uusiutua näinkin paljon. Ollaan varmaan voitolla. 
Jipun vej 17.2.15
Tänään on ollut niin kova tuuli, etteivät heinät ole meinanneet pysyä maassa paikallaan vaan tuuli kuljettaa niitä aidan ulkopuolelle. Ei kiva. En ole nyt käyttänyt heinäverkkoja ulkona, kun ehdin ruokkia hevoset niin monta kertaa päivässä, ettei ruokintaväli kasva kovin pitkäksi. Karsinassa syödään edelleen osa heinistä verkoista. Madotin hevoset sunnuntai-iltana. Jos tällä voitaisiin välttää ähkyt, joita viime vuonna oli näihin aikoihin. En ole ottanut lantanäytteitä tältä talvelta ollenkaan, meni vähän usko viime vuonna. Ehkä myöhemmin sitten?

Ruokinnasta jos sananen vielä, Jipulla on tullut joku ihme kausi. Sille ei meinaa kaurat ja kivennäiset maistua. Eikä oikein porkkanatkaan. Kippo levitellään karsinan lattialle ja ruuat syödään sieltä sitten jos siltä tuntuu. Eikä auta kippo seinällä - silti suurin osa ruuasta löytää tiensä lattialle. Vaihdoin joulun tienoilla kivennäisen black horsen peruskivennäisiin, jotka ensin maistuivat hyvin. Heinä sensijaan katoaa karsinasta viimeistä kortta myöten.
Jippu ja Popi mutustamassa päiväheinän rippeitä.

3 kommenttia:

 1. Meillä syötetään racingin mineral plussaa, se on tosi maittava kivennäinen ja sopii hyvin kauraruokinnan seuraksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen että minullakin ois ollu tota jonakin vuonna? Eikös toi oo se muromaisempi, eikä se hiekkaa muistuttava koostumukseltaan? :)

   Poista
  2. Joo just semmosta vähän isompaa pellettiä :)

   Poista