tiistai 17. maaliskuuta 2015

Kevät kuvia, Jipun kavio ja näyttelyhaaveita.

Lumesta meillä ei ole enää tietoakaan ollut muutamaan viikkoon. Pidän talvista, jos on lunta, mutta kyllä tämä aikainen kevät tuntuu nyt super ihanalta ja voimaannuttavalta! Tarhakin on viime viikon aikana kuivunut tosi hyvin, mietin jo mielessäni hevosten yöksi ulos jättämistä, mutta ehkei kuitenkaan ihan vielä. 

Olen koonnut he hevosiin meneviä kuluja kuukausittain omalle sivulleen blogiin, en tiedä onko se ollenkaan kivaa katseltavaa tai kannattaako sitä näyttää esim. miehelle... Mutta ehkä se auttaa jotain uteliasta, joka hahmottelee päässään oman tallin pyörittämistä kenties? Vaikka olen sitä mieltä, että se riippuu niin paljon siitä mitä hevosten kanssa puuhaa ja mitä niille haluaa syöttää; joku voi saada menemään paljon suuremman summan, kuin mitä minulla täällä menee. 
Lumitilanne 16.3. : Ei ole!

Tallikissoja näkyy yhä enemmän ulkona, kun kevät on saapunut.
Hevoset tuntuvat tänä vuonna pitävän tiukasti kiinni talviturkeistaan. Monesta blogista olen lukenut jo karvanlähtötuskailuja, mutta minun tammakatraasta karvaansa pudottaa vasta Jippu. Popilta ja Joselta lähtee muutamia irtohaivenia harjatessa. Popi varsinkin muistuttaa mammuttia. Josellekkin on tullut sellainen "vanhan hevosen talvikarva", seassa on pitkiä karvoja ja turkki on tosi muhkea. Jippua olen koittanut jo ahkerasti harjailla, josko sen kanssa tehtäisiin visiitti hippoksen varsanäyttelyyn toukokuussa. Kolmaskerta toden sanoo, vaikka tuskin se sen parempia arvosteluja saa kuin aikaisemminkaan, mutta silti on hauska harrastaa ja käydä näyttelyssä. Saapahan heppa kokemusta kodin ulkopuolelta! Myös Popin varalle olen miettinyt näyttely suunnitelmaa, kesäkuussa Turussa on ponikarnevaalit. Siellä on siis mm. shettisyhdistyksen näyttely, ponihuutokauppa, talutusratsastusta ja expo-alue. Tapahtuma järjestetään ilmeisesti ensimmäistä kertaa. Ihan mielenkiintoista.
Tytär pian 3v ja äitinsä 21v mutustamassa kuusenoksia. Jippu on aikalailla Josen korkuinen.

Popi huomasi kameran vai kenties, että toiset syö jotain?
Tuohon karvanlähtöön vielä palatakseni, alotin nyt koko porukalle b-vitamiinikuurin, sekä sinkkikuurin. Toivottavasti nämä vauhdittaisivat karvanvaihtoa tai ainakin pitäisivät ihon hyvässä kunnossa. Popillakin on jäätävät villat ja nyt kevään myötä karva on tullut jotenkin "nuhjuiseksi", onkohan näillä puutosta jostain vitamiinista tai muusta aineesta? 
Maailman viimeinen mammutti? Eih, vaan ponirouvan talviturkki.

Jipun kavio 16.3. Ei jälkeäkään kengittäjän leikkaamasta kavionseinästä. Hienosti on kasvanut (ja kulunut)!
Loppuun vielä omat hämmästelyni Jipun kaviosta! Kengittäjä leikkasi vej. ulkoseinämään ison kolosen kaivellessaan kaviopaisetta. Kuva kaviosta tammikuulta täällä. Ja nyt kuten eilen otetusta kuvasta näkee, ei leikkauskohtaa ole enää havaittavissa! Kavion pohjassa on vielä röpelöä sillä kohdalla, mutta seinämä on kasvanut mielestäni tosi huimaa vauhtia, odotin että tämä vie paaaljon kauemmin! Vau! Nyt ei ole enää niitä tossujakaan käytetty, joten kavio on kulunut samaan tahtiin kuin kasvanut, koska varvas ei ole mitenkään erityisen pitkä. Nyt taidan uskaltaa huokaista syvään - luulen, että tämä kaviopaise on selätetty! 

2 kommenttia:

  1. Voi eiii että toi Popin kuva on kiva :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin minustakin! Popi on kerrankin vääntänyt pienet korvansa eteenpäin. :)

      Poista