maanantai 2. maaliskuuta 2015

Wintec

Ostin jo viime vuoden puolella satulan. Uudenmallisen wintec500 cair-yleissatulan. Hankin satulan käytettynä, se oli n. puoli vuotta vanha. Satulahan on siis synteettinen ja siihen saa vaihdettua etukaaren, joka muuttaa satulan leveyttä. Sain satulan mukana mustan ja valkoisen kaaren. Lisäksi tässä uudessa mallissa on ilmapaneelien ja istuimen välissä taskut joihin saa lisättyä täytteitä ja muokattua näin satulan sopivuutta hevoselle. Nahkasatulat ovat ihania, mutta tämä synteettinen on helppo hoitaa ja pitää puhtaana.
Satula on tietysti Jippua varten hankittu ja hieman jännitti etukäteen sopisiko se ollenkaan varsan selkään! Ostin vähän niinkuin sian säkissä sillä asenteella, että myyn satulan sitten eteenpäin jos se ei ole sinnepäinkään. Mielestäni satula ei näytä hullummalta varsan selässä. Valkoinenkaari on kuitenkin Jipun selkään liian leveä ja musta kapea. Kaarimittarin mukaan punainen olisi Jipulle sopiva koko. Se on vielä hankintalistalla. Tälläiset ilmapaneeli topatut satulat täytyy sovittaa myös ratsain. No se tapahtuu kun selkään saakka pääsen! Jos sitten osoittautuu, ettei sovi niin sitten vaihtoon. Tästä kuitenkin lähdetään. Toiset pitävät wintec-satuloita "halppis pulkkina", mutta itse en tarvitse pyrstöni alle kallista merkkisatulaa, vaan jos tämä vaan sopii hevoselle, niin olen tyytyväinen.
Kaarimittari ja mustakaari.
Yllä kuva tämän hetken tilanteesta, satula siis Jipun selässä. Siinä on valkea kaari paikallaan ja on hippusen liian leveä. Lisäksi omaan silmääni satula näyttää pitkältä, mutta Jippu varmasti kasvaa "pituutta", kun on jotenkin varsamaisen lyhyt vielä selästään. Pientä takakorkeuttakin on havaittavissa, mutta se tasoittunee pikkuhiljaa. Kesäisin Jippu tuntuu saavan aina jotain "kasvupyrähdyksiä". Aika näyttää! Toivoa on...

Leikkasin muuten ensimmäistä kertaa ikinä lauantaina Jipun häntää! Se ylettyi melkein maahan. Josellakin häntä kasvaa maahan saakka ja sitäkin aina leikkailen. Onkohan tää joku merkki, että Jipustakin on tulossa aikuinen? *sniff* Lauantaina hepat saivat kuusenoksia tarhaan, ripustelin niitä kuolleisiin katajapuskiin ja Jipusta oli ilmeisen hauskaa käydä nyhtämässä oksat alas.
Jippu ja kuusenoksa.
Ps. Tyhmä blogger, kuvat ja testit hyppii taas ihan missä sattuu, eikä se anna mun välillä tasata tekstistä molempia reunoja. :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti