keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Jipun kuulumisia ja kuvia!

Mitä kuuluu Jipulle? 

Karvanvaihto on kivalla mallilla ja vaikka sitä talvivillaa on vielä jäljellä, on varsa silti kiiltäväturkkinen. Vitamiinikuuri on tehnyt tehtävänsä! Ollaan ilmoittauduttu Hippoksen kevään varsanäyttelyyn. Lisäksi mielessä kutkuttelee matchshowun osallistuminen, mutta se on vasta ajatustasolla. Ensi viikolle Jipulle on varattu aika suomenhevosten kasvuhäiriötutkimukseen Ypäjän hevossairaalaan, (tutkimukseen voi osallistua vielä tämän kuukauden aikana). Samalla reissulla olisi tarkoitus napata sille 3. tehosterokote, jotta saadaan rokotusohjelma täyttämään "ratsujen vaatimukset". Jippu on toki rokotettu säännöllisesti, mutta se ei ole rokotusohjelman alussa saanut sitä ~6kk tehostetta. 

Hankin satulaan oikean levyisen kaaren ja satula on ollut enemmän ja vähemmän Jipun selässä tallin käytävällä. Lisäksi ollaan käyty tuossa pihatiellä kävelyillä. Kevättä kavioissa - en voi kuin nauraa, kun Jippu saa välillä jotain omia hepuleita ja koittaa alkaa pukitella paikallaan. Haha, ei varmaan naurata, jos se tekee tuollaisia kevätjuhla-liikkeitä ratsastaja selässä... Sinne en siis ole vielä kiivennyt. Tarvitsisin avustajaa, jota ei kovin usein ole saatavilla. Me edetään hitaasti, mutta varmasti.

Nuori neiti tallin käytävällä.

Pujottelin jalustimet tuolta siiven alta, voi olla että siirrän ne vielä tuohon päälle.

Satula näyttää päällisin puolin hyvältä Jipun selässä, tilannetta täytyy tarkastella lisää, kun on ratsastaja selässä.

Josekin pääsi kuviin.
Jippu on suurinpiirtein saman korkuinen nyt kuin Jose. Minun puolestani saisi jäädä korkeuskasvut jo tähän, mutta aika näyttää montako senttiä vielä tulee. Nämä kun taitavat kasvaa hitaasti. Se on edelleen utelias luonteeltaan, vaikkakin suhtautuu joihinkin juttuihin epäluuloisesti. Tarhassa se tulee aina vastaan, kun riimun kanssa sitä menee hakemaan ja on mielellään ihmisten seurassa. Omapäisyyttä on myös havaittavissa, mutta onneksi sitkeällä toistolla moni asia on alkanut sujua ilman kiukuttelua, esimerkiksi mahanaluksen harjaus sai yhdessä vaiheessa aikaan hännän viuhtomista, luimistelua ja jopa takajalkojen nostelua. Tammamaista käytöstä? Lisäksi talutusharjoitukset sujuu paremmin, välillä mielenkiintoa olisi jokaiseen muuhun suuntaan paitsi siihen taluttajaan. Tätä ihan perustoistoa; jos taluttaja pysähtyy, ohi ei saa kävellä, liikkeelle lähdetään kun pyydetään, eikä haaveilla johonkin toiseen suuntaan, peruutetaan jos taluttaja alkaa peruuttaa, juostaan jos taluttaja juoksee, eikä lähdetä mielellään rynnimään mihinkään omin luvin jne...

Tulevana kesänä on tarkoitus pitää vähän laidun lomaa ja harrastella kaikkea mukavaa ratsastusjuttujen ohella. Olisiko Jippukin aika viedä  järvelle ja katsoa mitä mieltä se on vedestä? Ehkä, jos saadaan joku luotto hevonen mukaan. Jose tykkää kyllä kahlaamisesta,mutta on huono menemään veteen ensimmäisenä. Toisen perässä veteen meno ei ole niin jännittävää. Aika on mennyt huisin äkkiä! Jippu tosiaan täyttää reilun parin viikon päästä 3vuotta. Muistan miettineeni sen ensimmäisenä kesänä, kuinka pitkä aika on siihen, että sillä voi ratsastaa ja kohtahan se jo on aikuinen hevonen. 

"Haluisitko kuvata vaikka mun nenää?"

Jipun suun ympärys on aivan pihkassa, tarhassa kaadetuista puista jäi aika paljon havuja.

Äitinsä korkuinen, mutta onneksi ainakin vielä kapeampi!
Jippu on sellanen mun oma mussukka, 
jota voi rauhassa katsella niiden ruusunpunaisten lasien läpi!

6 kommenttia:

 1. Hän on kyllä niin ihana tuon blondin tukkansa kanssa <3
  Tehän majailette Varsinais-Suomessa, sopiiko kysyä missä päin tarkemmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep tuo prinsessatukka on ihana, mutta tuntuu menevän kovin helposti takkuun ja silloin ei ole kovin edustava! :D Loimaan naapurikunnassa Oripäässä asustellaan.

   Poista
 2. Kaunis Jippu <3
  P.s. Yllättävää, että olen taas myöhässä tuon kasvuhäiriötutkimuksen kanssa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! Vielähän sinne tutkimukseen ehtii tämän kuukauden ajan. Klinikkojakin on niin monta mukana, että kai jostain vielä ajan saat? :)

   Poista