maanantai 20. huhtikuuta 2015

Sähköä ilmassa? Tai sitten ei.

Viime viikolla meillä oli torstaina (taas) sähkökatkos. Perjantai aamuna mennessäni hakemaan heinäkassia tallista, huomasin että sähköpaimen napsuttaa jotenki tosi kovaäänisesti. Menin sitä sitten ihmettelemään ja totesin, että valokin vilahtaa yhden napsauksen aikana kolmesti, eikä kerran niinkuin pitäisi. Ajattelin, että aita on varmaan jostain sitten pahasti nurin, vaan eipä ollut kun ihan ehjä. Testeri esille ja mittaamaan langoista lukemia... Ensin ei mitään, sitten 0,7... Vasta viime viikolla mittailin ja silloin näytti 8-9! Mittasin myös suoraan paimenesta, kutes testerin ohjekirjassa ohjeistettiin ja sain taas lukemaksi 0,7. Eli rikkihän meidän Olli oli sitten mennyt, enkä nyt tiedä vielä oliko tuolla sähkökatkolla osuutta asiaan?! 

Onneksi löysin suht läheltä valtuutetun huoltoliikkeen ja kiikutin aparaatin vielä samana aamupäivänä sinne. Lupailivat katsoa sen tulevan viikon kuluessa. Hieman harmittaa, jos sitä ei saa kuntoon, kun kyseistä mallia (1800) ei enää myydä. Nykyiset eivät ole yhtä tehokkaita, kun tuli muistaakseni joku eu-juttu siihenkin? Ja nyt tehokkain myynnissä oleva olli-paimen on 499euroa... Takuuaika oli meiltä jo mennyt ohi, mutta jospa korjaus olisi halvempi kuin uusi, jos nyt edes saadaan kuntoon. Nyt meillä on lainassa "pallura", jonka tehokkuudesta en menisi vannomaan, toistaiseksi hevoset on pysyneet aidan sisäpuolella. Tämän lisäksi minun reilu viikon vanha puhelinkin rupesi sekoilemaan niin että se on joko palautettava tai kuskattava huoltoon sekin, että mitähän seuraavaksi? 
Oli mulla muutakin kirjoiteltavaa! Mukavampia juttuja, ilmoitin Popin ja Jipun mätsäreihin! Tosin eri tapahtumiin. Popin pääsee näytille jo ensi viikolla  ja Jippu helatorstaina. Siis jos näissä tapahtumissa on vielä tilaa, en ole saanut kummastakaan vielä vahvistusta. Kummatkin eläimet on tarkoitus viedä sitten myöhemmin ihan virallisiinkin näyttelyihin, joten nämä menee mukavina harjoituksina! 

3 kommenttia:

 1. Mekin ollaan tulossa helatorstain mätsäriin Sampan kanssa. :) (jos kans mahtuu mukaan vielä..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa nähdä Samppa livenä! :)

   Poista
  2. Niin toivottavasti mahdutaan mukaan, mä oon vähän myöhäis herääjä näitten kans taas... :D

   Poista