perjantai 19. kesäkuuta 2015

Ponikarnevaali 2015 ja laitumelle lähtö.

Otimme Popin kanssa osaa Turussa 13.6. järjestetyn Ponikarnevaalin shetlanninponinäyttelyyn. Luokka oli veteraaneille tarkoitettu 18-vuotiaat ja vanhemmat ponit. Tuomarina toimi hollantilainen Remond Molenkamp. Hän sanoi ponista seuraavaa vapaasti suomennettuna: 

-  hyvä shetlanninponityyppi, näyttää hyvältä ikäisekseen!
-  hyvä kaula, kiva (nice) lapa
-  hyvä ylälinja
-  kivat lihakset, hyvät jalat
- ahdas takaa
- käynti hyvää
- vähän lyhyt ravi
Luokassa oli neljä ilmoittautunutta, mutta kaksi oli jäänyt pois. Popi ei oikein liikkunut hyvin ilman kenkiä kivikkoisella hiekkakentällä, joten hieman nuorempi 18v. tamma vei voiton. Popi sai kuitenkin tuomarilta I-palkinnon, josta olen todella iloinen. Lisäksi se sai reserve champion ruusukkeen, toisen ponin voittaessa luokan. Saatiin siis monta nättiä ruusuketta (ja oikean ruusun) kotiin viemisiksi. Luulen, että tämä sai jäädä meidän osalta Popin viimeiseksi näyttelyksi, tästä jää kaikille hyvä mieli ja kivat tulokset tauluun!
14.6. sunnuntaina hepat lähtivät kesän viettoon naapurikuntaan, tuttuun paikkaan jossa ovat jo kaksi kesää laiduntaneet. Tänä vuonna tosin Jippu lähti Josen ja Popin mukaan, eikä suunnannut islanninhevosten luo, kuten aiemmin. Päivä oli sateinen ja harmaa, vein ensin Josen ja Popin laitumelle. Jippu odotti sillä aikaa kotona kiltisti karsinassa. Voi että olen siitä ylpeä, että sen voi tuolla tavalla jättää kotona talliin yksin, eikä se huuda, eikä riehu. Jose tosin otti hieman kierroksia Jipun saapuessa laitumelle, ihan kuin olisivat olleet kauankin erossa. Jose ei saisi kamalasti riehua kavioruston luutuman murtuman kanssa, joten hieman sain taas harmaita hiuksia sen kirmatessa ja pukitellessa. 
Jose villinä.

Toiset keskittyvät olennaiseen, eli syömiseen.
Ostin Jipulle hyönteisloimen tulevia hellepäiviä ajatellen (jos sellaisia nyt tänä kesänä tuleekaan). Sovitettiin loimea tänään ja se istui Jipun päälle kuin hansikas! Just eikä melkeen sopiva. 

2 kommenttia:

 1. Mistä ostit tuon hyönteisloimen? Sohville pitäisi ostaa polttiaisilta ja tietysti myös paarmoilta suojaava loimi. Olen kallistumussa ihottumaloimeen, mutta jos hyvin istuva ötökkäloimi löytyy niin sellainenkin kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin tuon käytettynä, mutta on kuin uusi. Ja tykkään kun siinä on tuo mahaläppäkin. Mielestäni tuo on alkujaan biltemasta, uuden loimen hintakaan ei siis päätä huimaa, biltemassa loimi on mielestäni ~35e.

   Sitä en osaa sanoa suojaako kuinka hyvin poltiaisilta. Ne oikein ihottumaloimet ovat ehkä paksumpaa materiaalia?

   Poista