tiistai 9. kesäkuuta 2015

Varsan koulutusta!

Tällä viikolla olen ISTUNUT EKAA KERTAA OMAN hevoslapsen selässä! <3 

Todella ruusunpunaisten lasien läpi on tämän viikon alku näyttäytynyt Jipun osalta. Pitkään tässä on mennytkin, mutta tällä viikolla selkään nousu-harjoitukset on saatu alulle, eikä ole Jipusta pahaa sanottavaa. Siskoni on ollut täällä apuopena ja herkkukätenä viime torstaista lähtien. 

Aloitettiin ihan sillä, että tallissa heiluttelin satulahuopaa Jipun ympärillä ja selän yläpuolella, kunnes se ei enää korvaansa juuri kääntänyt. Siirryttiin ulos jatkamaan harjoituksia, koska tallissa ei voi selkään nousta. Harjoituksiin lisättiin jakkara, jonka päällä olen seissyt ja pomppinut ja taputellut varsaa selästä ja kyljistä. Kaikenlaisia siedätysharjoituksia ollaan siis tehty. Nämä kaikki siksi, kun poskelleen menneistä ajo-opetustouhuista viisastuin! Edetään nyt tarpeeksi hitaasti! 

Siskoni palkitsee Jippua leivänmurusilla aina sopivan paikan tullen ja varsa onkin mielellään näissä jutuissa mukana, kun kerran herkkuja saa. Niin olisi myös joku muukin hevonen, kuten kuvasta näkyy... Muutaman kerran olen nyt ollut selässä saakka istumassa ilman satulaa. Seuraava vaihe on se, että siskoni taluttaa Jippua minun ollessa kyydissä. Ja lisätä satula kuvioihin mukaan. 
Satulahuopaharjoituksia. Tässä en ole menossa vielä selkään. Kypärä on päässä, kun selkään kapuaa.
Kiitos Äidilleni kuvasta.

2 kommenttia:

  1. Onnea valtavasti! Se on varmasti mahtava tunne istua oman varsan kyydissä ekaa kertaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! Kyllä se on mahtavaa, hymy tulee pelkästä ajatuksestakin. :)

      Poista