keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Hevosen käsittelykurssilla ja ratsastusta

Olin sunnuntaina seuraamassa maastakäsittelykurssia, jonka Yläneen hevoskasvatusyhdistys järjesti. Koulutusta oli vetämässä Eira Jääskelä. Hän pyrkii kouluttamaan positiivista vahvistetta käyttäen pehmeästi. Tykkäsin kurssipäivästä kovasti. Olin vain katsojana, mutta ihmiset joilla oli hevoset mukana saivat itse touhuta eläimensä kanssa Eiran opastuksessa. Tästä tykkäsin, melkein harmitti etten ottanut Jippua mukaan. Muutamilla maastakäsittelykursseilla mitä olen ollut seuraamassa kouluttaja käsittelee hevosia ja omistaja on vain sivusta seuraajana. Tämä oli paaljon hyödyllisempää! Sain muutaman idean takataskuun, mitä voisin Jipun kanssa käyttää.
Eira näyttää miten etupäänväistöä voi harjoittella.
Ratsastin Jipulla myöhemmin sunnuntaina, tuli sitten ne ensimmäiset loikatkin! Syy taisi olla yksin minun, kun yllättäen korjasin asentoani satulassa. Varsa parka taisi sitä sätkähtää. Mutta en edes pudonnut! Hallinnan takaisin saatuani hieman seisahduttiin ja ihmeteltiin ja hengitettiin pariin kertaan syvään ja matka jatkui. 
Laidunkausi lähestyy väkisin päätöstään, minilaidun on kaluttu loppuun. Aitasimme tuohon pihaan vielä pienen aitauksen, josta riittää syötävää pariksi päiväksi. Josko kohta voisi taas siirtyä jo säilöheinään (tai millä nimellä sitä haluaakaan kutsua), jos ilmat viilenevät paalit säilyvät paremmin avattuina.

Koirulimme Gini kotiutuu meille hyvää vauhtia. Iloinen pieni koiratyttömme sai eilen tänne hetkeksi kaverin. Toinen hoffipentu tuli tuosta naapurikunnasta meille leikkimään ja kyllä oli väsynyt pentu tuon session jälkeen. 
Koiralapset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti