maanantai 2. marraskuuta 2015

Jipun kanssa kentällä

Lauantaina sain vanhan ystävän avuksi ja pakkasimme Jipun traileriin. Suuntana oli lähikenttä ja ajatuksena tutkailla miten varsa suhtautuu kentällä pyörimiseen. Hienosti se lastautui koppiin kyytiin ja kentälläkin oli rauhallinen oma itsensä.

Kokeiltiin ensin juoksuttaa Jippua liinassa, mutta se ei oikein ole vieläkään hoksannut juoksutuksen ideaa, vaan oli tulossa koko ajan luokseni keskelle. En halunnut komentaa sitä tässä kohtaa liian voimakkaasti, jotta se ei kiihtyisi turhaan, koska minkään "ropelikorvan" selkään ei tee mieli kiivetä. 
Onkohan tämä peräti eka Jipun ratsastuskuva täällä?
Kuva N.P.
Kapusin siis satulaan ja ystäväni toimi taluttajana. Jippu köpötteli rauhassa muutamia kierroksia kenttää ympäri ja siihen olin tyytyväinen, tätä lähdettiin hakemaankin. Mielestäni on tärkeää millä mielellä nuori hevonen opetustilanteissa ja -paikoissa on. Ei ole mitään mieltä koittaa opettaa jännittävälle / pelkäävälle / muuten vain höseltävälle hevoselle mitään. Mietin etukäteen, etten edes kiipeä Jipun selkään nyt, jos se olisi ollut levoton, kun ei olla kentällä pitkään aikaan oltu...
Kuva K.K.
Lopuksi otettiin vielä satula pois ja irtojuoksutettiin Jippua. No nyt sen sai pysymään jotenkuten pois minun luotani juoksutusraipan avulla, mutta se ei lähtenyt ollenkaan pois "ympyrältä", vaikka oli vapaana. Hienosti ravaili ympärilläni ja tuli heti eteeni seisomaan kun sai luvan. Tästä on hyvä jatkaa, kun kaikille jäi hyvä mieli. Josko seuraavaksi kokeilisi jättää taluttajan muutaman kierroksen jälkeen pois...? 
Naureskelin tässä Jipulle, joka vain halusi tulla viereeni, kun olisi pitänyt juosta.
Kuva K.K.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti