perjantai 20. marraskuuta 2015

Kuvahaaste

Sain tämän haasteen Annalta. Olin salaa toivonutkin, että joku haastaisi minut tähän.

KUVAHAASTEEN SÄÄNNÖT

→ Valitse neljä kuvaa, jotka kuvaavat parhaiten sanoja luottamusonnistuminenepäonnistuminen sekä todellisuus.
→ Neljän kuvan jälkeen valitse yksi vapaavalintainen kuva sekä valitse siihen kuvaa parhaiten kuvaava sana.
→ Haasta kuvahaasteeseen viisi blogia, joissa bloggaajalla on oma hevonen. Yksinkertaista ja helppoa!

LUOTTAMUS

Josen kanssa olen tehnyt ja kokenut paljon. Sen kanssa on menty ilman satulaa ties missä ja kaikkia askellajeja. En varmasti ole koskaan luottanut mihinkään muuhun hevoseen näin paljon. Kuva on vuodelta 2006 ja sanasta luottamus nousi heti mieleeni kuvasarja pellolta, johon tämäkin kuva kuuluu. 

ONNISTUMINEN


Kaikki ne kerrat, kun minä tai siskoni olemme olleet Jipun selässä ovat onnistumisia. Matka "oikeaksi" ratsuksi on pitkä, mutta onhan meillä aikaa.

EPÄONNISTUMINEN


Tässä kuvassa kaikki vielä sujuu, mutta Jipun ajolle opettaminen oli loppujenlopuksi suuri epäonnistuminen. Homma jäi vähän kesken, kun Jippu kammosi kärryn aisoja ja minulla on niin harvoin tarpeeksi apuvoimia, kun ajo-opetuksessa olisi kuitenkin tarvinnut taluttajia enemmän kuin yhden. Sitten viime vuonna syksyllä se oli hetken ajo-opetuksessa, mutta palasi sieltä kotiin, ei enää pelkkä ohjas-ajokaan sujunut. Se oli kuitenkin hyvin hallussa ennen kotoa poistumista! Edelleenkään en tiedä mitä koulutuspaikassa tapahtui...

TODELLISUUS

Olisin halunnut tähän kuvan lantakärryistä ja talikosta, mutta en löytänyt tähän hätään. Hevosten ruokinta on osa tätä tallinpidon todellisuutta kakan siivouksen ohessa. Heinää saa siis pyöritellä monta kertaa päivässä. Reilusti enemmän aikaa kuluu hevosten ylläpitoon ja niiden tarpeiden huoltoon, kuin itse hevosten kanssa puuhasteluun.

Vapaavalintainen kuva;
VIISAUS

Välillä sitä pysähtyy miettimään, että kyllä eläimet ovat viisaita (paitsi pienet koiranpennut, hehe), varsinkin hevoset! Niillä on viisas katse, kuten Josella ylläolevassa kuvassa on mielestäni.  

En haasta ketään, tuntuu että niin moni on tehnyt tämän jo.

2 kommenttia:

  1. Kehtaako kysästä että kellä Jippu oli opetettavana ajolle... ? Mitä vanhalle tammamammalle kuuluu? Joko on ollut parempi? :)

    VastaaPoista
  2. Lukaise blogia viime vuoden elokuulta, löydät vastauksen. Toki Jipulla oli jo kotona saatu huono kokemus kärryistä, mutta ohjasajossa se toimi hyvin. Takaksin tullessa ei toiminut enää. Eikä tänä syksynäkään vaan jäykistyi koko hevonen kun ohjasajoa kokeiltiin pitkästä aikaa, että jotain siellä lienee tapahtunut... :/
    Josemamma voi tällä hetkellä ihan hyvin. Vaikuttaa pirteältä ja jopa ottaa juoksuaskelia tarhassa. Seuraillaan tilannetta.

    VastaaPoista