perjantai 8. tammikuuta 2016

2016

Uusi vuosi ja uudet kujeet? 

Ensin muutama muistelo viime vuodesta. Vuonna 2015 hevoseni sairastelivat varmasti enemmän kuin koskaan. Jipulla oli kaviopaiseita, Josella kaviorustonluutuman murtuma ja marraskuussa epämääräinen kipukohtaus. Popi on säästynyt suuremmilta vaivoilta, muutama kavio-ongelma silläkin taisi olla. Jipun kanssa päästiin hieman aloittelemaan ratsutouhuja Josen sairaslomaillessa. Tässä vuosi tiivistettynä. Ei auta toivottaa itselleen kuin parempaa tätä vuotta! 
28.12.2015 hienosti mahtuvat samalta laarilta syömään. Verkkojen kanssa ruokailu ei ole näin sopuisaa.
Tämä vuosi on alkanut viileästi, eilen oli jopa -31,0C pakkasta. Hurr. Vanhat mammat loimitin toppaloimin, Jipulle minulla ei ole paksua toppista, joten ajattelin sen pärjäilevän paremmin ilman loimea, kuin jonkin ohuen virityksen kanssa. Popi selvästi paleli keskiviikkona, joten sille loimi on tarpeen. Joselle laitoin oman mielenrauhan vuoksi, vanha hevonenkun sekin alkaa olla. Jippu onneksi liikkuu paljon omatoimisesti verrattuna vanhuksiin. Extra määrän heiniä ovat myös hevoset saaneet ja lämmintä vettä olen kantanut muutaman kerran päivässä tarhaan. Jippu varsinkin tykkää oikein höyryävän lämpimästä vedestä.. Hienosti on myös "sähkökuppi" pitänyt vetensä sulana. 
8.1.2016 iso tyttö jo.
Tällä vuodelle voisi asettaa tavoitteeksi Jipun kanssa edetä ratsastushommissa. Syytä olisi edetä, hah. Vanhusten päätehtävä olisi pysytellä terveinä. Eläinlääkäri tulee muuten ensi tiistaina tarkastamaan Josea, ultrataan "kyhmy" ja otetaan verikokeet. Samalla kurkistetaan kaikkien hampaat. 

Ginin kanssa ei mitään varsinaisia tavoitteita ole, ensi viikonloppuna meillä olisi edessä Kauhajoen reissu, koirahieronta osa 2/2. Keväällä on tarkoitus osallistua kansalaisopiston järjestämälle arkitottelevaisuus-kurssille tässä kotikylillä. Pääpaino on kasvattaa neidistä yhteiskuntakelpoinen koirayksilö ja saada perustottelevaisuus sujumaan.
8.1.2016 Jippu

8.1.2016 Jose

8.1.2016 Popi
Hieman olen pohtinut tämän blogin kohtaloa. Kovasti tekisi mieleni kirjoitella ja laitella kuvia, vaan hevosista ja niihin liittyvästä juttua tuntuu olevan harvoin. Pitäisikö aloittaa toinen blogi tämän rinnalle vai lopettaa tämä kokonaan ja aloittaa uusi, joka ei olisi pelkkä heppa-aiheinen blogi vai jatkaa vain tällä linjalla?

2 kommenttia:

 1. Kiva lueskella kuulumisia täältä bloginkin puolelta! :)

  Ja tuohon viimeiseen aiheeseen... Itse koin helpoimmaksi aloittaa 'puhtaalta' pöydältä. Jos ei määritä blogiaan mihinkään kategoriaan se helpottaa bloggaamista paljon ja tuo siihen ihan oman ulottuvuuden ja mielenkiinnon :) Mutta teet tietysti niinkuin itse tykkäät, toki varmasti tämän blogin hienoinen muuttaminenkaan ei ketään haittaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle on tulossa postia Veera!:)

   Sain hurjasti blogi-inspiraatiota sinun uudesta blogista! Eilen ja toissapäivänä vasta sain aikaiseksi tutustua siihen paremmin. Olisi tavallaan mukavaa jos voisi kirjoittaa mistä tahansa mitä päähän pälkähtää. Nyt aihe on niin rajattu eläimiin.

   Poista