tiistai 5. huhtikuuta 2016

Hevoset2016 - uutta innostusta ja oivalluksia

Messuilut on taas tälle keväälle messuiltu. Olin Tampereella hevoset-messuilla sunnuntaina. Paljon oli taas mielenkiintoista nähtävää ja näin jälkikäteen on taas todettava, että paljon jäi näkemättäkin. Esimerkiksi messuosastot, blogeista messupostauksia lukiessa olen jo huomannut, että paljon jäi itseltä huomaamatta. Ensi vuonna sitten. Ensi vuonna voisi ottaa myös ensimmäistä kertaa kunnon kameran messuille mukaan. Nyt mentiin puhelimen kameralla, joka ei oikein ole omiaan tuolla. 

Ohjelma oli mielestäni monipuolinen, vaikkakin raviurheilu tuntuu jäävän messuilla joka vuosi entistä pienempään osaan. Harmillisesti ihminen ei vain voi olla kahdessa paikassa samaan aikaan, joten oli tehtävä valintoja, mitä ohjelmanumeroa halusi eniten mennä katsomaan, kun kiinnostavia aiheita oli kolmella eri "areenalla". 

Seurasimme mm. Norjanvuonohevosen päätöntä historiaa, joka oli hauskasti kerrottu näytös. Valjakkoajoa oli myös mukava katsella, oli aika vauhdikasta menoa! Parhaat 3-vuotiaat suomenhevoset oli tietysti nähtävä. Racing-ohjelma kentällä kiinnostavia aiheita oli mm. satulan sovitus ja suomenhevosen rakennearvostelu. Katsoimme myös Hevostaitoliiton esitystä, mutta koska emme olleet alusta asti paikalla, en oikein päässyt asiasta perille, mitä siellä oli tarkoitus tapahtua. Ohjelman mukaan maastakäsittelykilpailu/merkkisuoritus, mutta ei tämä nyt tainnut semmoista olla? Halusin myös kuulla, kun Solheds-tuotesarjan kehittäjä puhui kesäihottumasta ja sen hoitamisesta, vaikka minulla ei ihottumapotilasta onneksi olekkaan. 
Satulan sovituksen perusteet - meneillään.
Ostoksia tuli tehtyä todella vähän. Messujen pelastus - kahdet näppylähanskat. Ei meinaan enää ole joka paikassa noita perusratsastuskäsineitä myynnissä ja ne on minun mielestä ihan parhaita! Näiden lisäksi ostin heppanameja ja piiskan. Kävin jutustelemassa cheval liberte-myyjän kanssa jolta ostin oman hevoskärryni muutama vuosi sitten, haluaisin kovasti ostaa takasillan pressun tilalle luukun, mutta hintaa lasikuituluukulla on sen verran, etten ole ainakaan toistaiseksi raaskinut sitä hankkia. Myyjä tosin ehdotteli jo kopin vaihtoa parempaan malliin, mutta eipä tässä nyt taida olla tarvetta vaihtoon.
Messuilta on myös mielestäni kiva kerätä esitteitä mahdollista kiinnostavista jutuista ja lukea niitä sitten rauhassa kotona. Esimerkiksi tämä solheds-tuotesarja ei ole minulle entuudestaan tuttu ja aion ensikesänä kokeilla derma3-tuotteita (hyönteisten pitäminen loitolla hevosista)... 

Kivat messut siis ja todettakoon, että sain ehkä taas kadonneen motivaation hännästä hieman kiinni. Ei ole oikein ollut palavaa intoa noiden hevosten kanssa touhuiluun viime aikoina, mutta ehkä se tästä kevään mittaan taas iloksi muuttuu!

Minkälaiset messut sinulla oli? Ahaa-elämyksiä vai jotain ihan muuta?

3 kommenttia:

 1. Mä olin myös sunnuntaina messuilla. Tällä kertaa lähdin sinne ihan puhtaasti shoppailemaan, mutta tuli siinä pari näytöstäkin seurattua. Valjakkoajo oli todella upeaa katsottavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Valjakko on itselleni aika vieras laji, joten esitys teki kyllä vaikutuksen!

   Poista
  2. Joo! Valjakko on itselleni aika vieras laji, joten esitys teki kyllä vaikutuksen!

   Poista