torstai 7. huhtikuuta 2016

Rokotukset ja Feed-X-ajastin.

Tässä odotellaan eläinlääkärin saapumista.
Hevoset rokotettiin tänään. Kaikki saivat flunssa- ja jäykkäkouristusrokotteet. Kissat saivat samalla omansa. Yhdellä kissoistamme kuului sivuääni sydämestä. Tosin se voi kuulemma johtua siitäkin, että katti mokoma oli aivan paniikissa eläinlääkärin käsissä. Asiaan on syytä palata jonkin ajan kuluttua. Jippu ei myöskään ilahtunut eläinlääkärin tulosta. Se suhtautuu nykyään vieraisiin näemmä aika epäluuloisesti. Tai ehkä se haistaa heti kuka on missäkin aikeissa talliin astunut. Pistäminen on ehkä melkein pahinta mitä Jippu parka tietää. Selvittiin kuitenkin ilman huulipuristinta, herkkujen voimalla. Vanhuksilla ei ilmeet värähtäneet yhtään rokotuksista. Jos juuri sinulla on nyt hyviä vinkkejä Jipun siedätyshoitoon, niin kommentoi toki!
Munakello-tyyppinen ajastin
Tein tänään uuden mielenkiintoisen hankinnan yht´äkkiä. Tuossa pienen ajomatkan päässä meiltä sijaitsee Wammalan tila. Heillä on nettikauppa, josta saa mm. ajastinkelloja, joka vapauttaa portin kahvan määrätyn ajan umpeuduttua (1-6h). Aparaatti Feed-X-nimeltään on ruotsalaista tekoa ja Wammalan tila on ainut suomalainen jälleenmyyjä. Tämä toimii siis ilman sähkö/patteria. Ajatuksena on siis se, että ei aina tarvitse olla hoppu kotiin hevosia ruokkimaan, jos jonnekkin lähtee. Täytyy rakennella jonnekkin päin tarhaa väliaita ja sitten miettiä meille toimivin porttisysteemi, vaihtoehtoja on muutamia, esim. kuminauhaveräjä tai itsestään kelautuva nauhaportti. Tämä on vielä vähän vaiheessa. Mutta ainakin systeemin ydin palanen on nyt edessäni keittiön pöydällä! 
Asuukohan meillä majava?
Lumet ovat kaikki hävinneet ja hevosilta otettiin viime viikonloppuna hokitkin jo pois. Nyt voin huokaista, Jippu selvisi ensimmäisestä talvestaan kenkien ja hokkien kanssa ilman pahempia polkemia tai haavoja. Kevät on tosiaan tullut, tänään satoi aika rankasti vettä päivällä. Jos siitä pitää jotain positiivista keksiä, niin satoi sentään vettä eikä räntää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti