perjantai 22. heinäkuuta 2016

Edistytty on... vähän.

Jose valjaissa.
Kesäkiireiltä on ollut jotenkin tosi vähän aikaa päivitellä blogia. Olen ollut itse enemmän ja vähemmän töissä ja apukäsiä tai lapsen perässä juoksijaa ei aina ole ollut saatavilla. No, selittelyt sikseen ja aiheeseen. Hevoset ovat lomailleet laiduntaneet vuorokauden ympäri kesäkuun alkupuolelta saakka, elokuussa ne saavat muuttaa takaisin kotiin, päivästä ei ole vielä mitään suunnitelmaa. 

Kaikkien kanssa on puuhasteltu jotain pientä, Jipun kanssa eniten. Joseakin innostuin ohjasajamaan pitkästä aikaa kentällä. Se toimi kuin ajatus, tai ainakin siltä tuntui, kun olin ensin ollut Jipun ohjaksissa. Popikin oli tänään valjaissa, mutta siitä lisää myöhemmin.
Jose sai Hööksistä uuden myssyn, vanha räjähti...
Viime viikolla siskoni oli pitkästä aikaa meillä hevostelemassa, hän pääsi tietenkin heti Jipun satulaan, vieläpä kolmena päivänä peräkkäin. Tästä tulikin Jipulle hyvä neljän päivän ratsastelu-putki, kun olin itse ollut sen selässä jo sunnuntaina. Sehän tarvitsisi rutiinia tähän touhuun, olen itse päässyt kesän aikana ehkä kerran viikossa satulaan, silloin tuntuu aina siltä, että se on viikon aikana nollaantunut koko hevonen ja aloitetaan aina alusta. Se on myös aika herkkä, esim. yhtenä päivänä se keksi jostain syystä kauhistua, kun suitsiessa laitoin ohjia korvien yli, se muisti tämän sitten seuraavina päivinä ja koitti peruuttaa ohjien alta pois silmät pyörien. Tästä päästiin yksinkertaisesti sillä eroon, että laitoin ohjat n. 5 kertaa väkisin sen korvien yli ja otin pois. Tadaa - ei ollutkaan enää mitään ongelmaa. 
Jipun lemppari tyyli edetä olisi pitää päätä pitkällä edessä.


 Ratsastettu on pelkkää käyntiä tähän asti, ravia Jippu on koittanut itse välillä tarjoilla alussa, mutta pyydetty sitä ei vielä olla. Ohjaus toimii ihan ok, pysähtyminen on hyvin hallussa ja eteenpäin meneminenkin ihan ok, välillä tamma kokeilee pysähtyä ja jumittaa, mutta sitkeästi kun komentaa eteenpäin, niin tähän asti on myös matkaa jatkettu. Olen iloinen tästä pienestä edistyksestä mitä ollaan saatu, nyt tarvitsisi keksiä joku mukava ratsuttaja, joka joko kävisi Jippua ratsastamassa täällä kentällä tai sitten minne Jippu voisi hetkeksi mennä oppiin.
Allekirjoittanut satulassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti