perjantai 29. heinäkuuta 2016

Kavionhuoltoa ja sekalaisia kuvia.

Viime lauantaina hevosilla oli kavionhoitopäivä. Jippu kengitettiin, se sai etujalkoihinsa jo kolmosen kengät! Takajalkoihin meni vielä kakkoskoko. On se vaan niin aikuinen hevonen jo, kun käyttää saman kokoisia kenkiä äitinsä kanssa. Käytöksestäkin se sai kehun kengittäjältä, että olipa nätisti tällä kertaa, liekö laidun laiskistanut? Hyvä näin.
Tämä rapsuttelu kuva eiliseltä.

Joselta otettiin kengät pois, varmaan viimeistä kertaa sitten. Haikea olo. Haikea olo aina, kun olen hevosten luona. 
Jose joutui olemaan kiinni karsinassa, kun häntää olisi tarvinnut hinkata raivokkaasti kaltereihin.
Popikin saa viettää laidunkauden loppuun saakka ilman etukenkiä, ne otettiin nyt pois. Takana sillä ei kenkiä ollutkaan, katsotaan syksymmällä kaipaako se kenkiä. Minun tekisi mieli pyytää eräs kengättömien hevosten vuolija katsomaan Popin kavioita. Siltä paljastui etukenkien alta tummaa pehmeää röpelöä valkoviivan tienoilta, ne ovat niitä kohtia, joista sitten kavio alkaa irrota seinämästään ja väliin menee hiekkaa ja kiveä. Sitten poni saattaa alkaa ontua.
Ympyröitynä Popin kaviosta pehmeä kohta.
Tämä myös eiliseltä.

2 kommenttia:

 1. Ihana blogi sinulla! 😊 En välttynyt kyyneliltä kun luin Joseliinan tarinaa sen esittelystä. 😭 Ihanaa, että se on saanut sinulta pitkä aikaisen kodin! ❤️ Jippuliina taas on todella kaunis. Ja unohtamatta Popia, kunnioitettava ikä sillä.

  Minä kirjoittelen blogia: erisukuisetsuomenhevoset.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kiva jos tykkäät! Josella on värikäs menneisyyd ja paljon sen kanssa on yhdessäkin tehty. Tänä syksynä on vaan edessä raskas hyvästien hetki, koska tamman jalat eivät ole enää kovin hyvässä kunnossa.

   Täytyy tutustua sinun blogiisi!:)

   Poista