tiistai 9. elokuuta 2016

Puhdas talli ja pala maastovaellukselta

Sunnuntaina saimme vihdoin viimein tallin pestyä. Aloitimme urakan jo aiemmin, mutta se jäi kesken. Jippu varsinkin on aikamoinen seinille kakkija, joten talli oli kipeästi pesun tarpeessa. Viime kesänä koitin pestä harjalla kera saippuaämpärin, mutta eihän siinä mennyt kuin hermot, joten nyt otin surutta painepesurin esille. Harmi vaan, että se kuka on tehnyt talliin 2000-luvulla uuden lattian, ei ole huomioinut sitä että tallia olisi joskus kiva pestä, vaan käytävällä oleva viemäri on varmaan lattian korkein kohta... Lasta, lapio ja ämpäri ovat siis tämän tallin pesussa ehdottomia apuvälineitä, kun vettä saa äyskäröidä pois lattialta. 
Jipun karsinan seinää...

Tuli siitä hieman parempi. 

Lattiakaivo on tuolla ämpärin vieressä.
 Pesin myös ikkunat, niitä en tainnut viime syksynä edes pestä. Nyt näkee taas vähän aikaa ulos ja on valoisampaa sisällä. Kunhan hevoset tulevat kotiin on ihanaa (ja toisaalta kamalaa) laittaa uudet kuivikkeet karsinoihin. Turve sotkee tallia varmaan eniten, mutta se on meille halvin kuivike ja mielestäni myös imukykyisin, eikä pissit haise aamuisin.
Aiheesta toiseen:
Viime viikon vietimme Kittilässä Levillä mökillä. En ole aiemmin ollut lapissa kesällä, joten oli kivaa lähteä katsomaan luontoa, kun se ei ole lumipeitteen alla. 

Loman aikana minä hauskuutin itseäni islanninhevosvaelluksella. Retki kesti kaksi tuntia. Olen kerran aiemminkin ollut ratsastamassa näillä Saagan tallin issikoilla, tosin aikaisempi kerta oli talvella ja lähes -30c pakkasessa. Oli hieman jännittävää ja toisaalta myös mahtavaa lähteä retkelle 4-vuotiaalla Mestur-ruunalla. Herra meni kyllä tosi mallikkaasti, vesilätäköt hieman inhottivat heppaa, mutta niistäkin selvittiin. Opas otti meistä muutaman kuvan, joista olen iloinen. Hauskaa saada muutama muisto retkeltä, kovin paljoa ei omaa puhelinta tullut näin nuoren hevosen selässä kaiveltua taskusta.
Meitä oli kolme oppaan lisäksi. 

Kätkä tunturi näkyy meidän takana.

Psst. 
Eräs tuttu sai minut houkuteltua mukaan (ei tavinnut paljon houkutella) lähes 5tunnin vaellukselle Baldurin islanninhevostallille syyskuussa. 
Odotan jo innolla!

2 kommenttia:

 1. Turve on kyllä kuivikkeista paras. Ei haise pissi kuten esim kuyterin kanssa
  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Vaikkakin se musta pöly joka paikassa on inhottavaa. :/

   Poista