maanantai 15. elokuuta 2016

Uusi varusteita ja suunnitelmia

Olen ollut shoppailemassa Suomenratsutarvikkeessa; Jippu sai uuden satulavyön. Repäisin ja ostin 12vuotta vanhan suoran kangasvyön tilalle wintecin cair-vyön, jossa on ilmapaneli. Sen pitäisi olla mukava hevoselle. Lisäksi vyö on 10cm pidempi kuin vanha ja huomattavasti helpompi laittaa kiinni. Jipulle on tuota mahaa hieman kesän aikana tullut, kröhöm... Elätän yhä toivoa, että vatsassa on vain ilmaa, koska usein liikkuessaan, varsinkin ratsastaessa Jippu piereskelee aika paljon. 

Pyörähdin myös hööksin alemyyntejä penkomassa. Löysin ratsastushousut alle neljällä kympillä. Täysi heräteostos, mutta en voinut niitä sinnekkään jättää! Mukaan tarttui kiva siro heijastinliivi ja ulkoiluhousut, joita varten kyseiseen putiikkin menin. 

Biltemasta kävin hakemassa peruutuskameran, josta on tarkoitus asentaa vihdoin viimein traileriin sisäkamera, jotta näkee mitä hepat touhuaa kopissa. Enhän tätäkään suunnitellut kuin vasta pari vuotta...

Hain myös kaverilta nahkariimun, jonka hän ystävävällisesti kävi kuninkuusravien sunnuntaipäivänä k-maatalouden osastolta noutamassa minulle. Voitin nimittäin kisassa, jossa piti arvata heinäpussissa olevien korvapallojen määrä. Vastaus meni yhdellä huti oikeasta lukemasta, pisteet miehelleni hyvästä arvauksesta! Riimu on Veljekset Wahlsteinin mallistosta, lisäksi siihen kuului nahkainen riimunvarsi ketjulla ja lampaankarvapehmusteet. Harmillisesti riimu on kokoa full ja menee Jipun päähän juuri ja juuri ilman pehmusteita. Laitan sen siis jemmaan jotain pienipäisempää yksilöä varten. 

 Viime viikon aikana kerkesi myös tulla muutoksia moneen suunnitelmaan, yksi niistä on se, että Jipun olisi tarkoitus matkata ensi sunnuntaina noin kuukaudeksi ratsuttajalle. Olen tästä hyvinkin innoissani ja odotukset on korkealla. Toivottavasti heillä kemiat kohtaa. Jippu yllättää aina välillä olemalla erittäin herkkä. Esimerksi kun eilen ratsastin ensikerran uuden satulavyön kanssa (lisäksi satulassa oli asteen leveämpi kaari, kuin ennen), niin Jippu ei tiennyt pitäisikö loikkia vauhdilla vai seistä paikoillaan kaviot maahan juurtuneena. Kun alkujärkytyksestä selvittiin se rentoutui kivasti ja muutamat raviaskeleetkin kokeiltiin. Ollaan niin jäljessä näissä touhuissa moneen muuhun 4veehen verraten, mutta perässä tullaan meidän vauhtia. 

Yksi isompikin hankinta on tullut tehtyä hevosten hyvinvoinnin eteen, mutta esittelen sen sitten myöhemmin. Sen verran paljastan, että tämän kunniaksi hevostarhaan pitäisi valaa betonilaatta. Ja että hieman kiire on! Syksy tuntuu muutenkin olevan kiireistä aikaa, kuivikkeita pitäisi hakea, samaten heinää ennen hevosten kotiin paluuta. Lantalava odottaa vielä tyhjentämistä ja varustehuone on kuin pommin jäljiltä. Lisäksi haluaisin karsinoihin jonkin sortin heinäautomaatit ja facebookin talliniksit-ryhmässä on ollut ihan yksinkertaisen oloisia tee se itse-rakennelmia, joista voisi jalostaa itselleen sopivan version. Saattaapa myös olla, että syksyn aikana laumaan tulee yksi jäsen lisää. 

Ilmamaha vai saakohan se varsan?
Kuvat 12.8. iltahämärissä. Laitumella alkaa näyttää loppukesältä, onneksi uutta ruohoa kasvaa vielä kuivahtaneen juurella. Lisäksi hepat saivat käyttöönsä uuden lohkon, joka niitettiin aiemmin. Kyllä heidän vielä kelpaa. Vaikka säät muuttuivatkin jo aika syksyisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti